Probiotiķu iegūšana no siera un biezpiena suliņām un tālāka pielietošana uzlabotu polifunkcionālu piena produktu ražošanā

Production of probiotics from cheese and curds whey and the further use of whey in production of improved multifunctional dairy products
Kontaktpersona:
Dzintra Simsone
cpiens@apollo.lv
Projekta norises laiks:
01/05/2018
-
20/03/2020
Finansējums:
492 419,00 EUR EUR

Projekta mērķis

Izstrādāt probiotiķu audzēšanas tehnoloģiju uz siera, un īpaši biezpiena suliņām (piena pārstrādes blakusprodukts) un tos pielietot uzlabotu polifunkcionālu piena produktu ražošanā, tādējādi risinot lauksaimniecības un lauksaimniecības produktu pārstrādes praktiskās vajadzības, t. i., būtiski paaugstinot lauksaimniecības primāro produktu (govs piena) un lauksaimniecības produktu pārstrādes rezultātā iegūto produktu pievienoto vērtību, kā arī rodot praktisku un nepieciešamu pielietojumu lauksaimniecības produktu pārstrādes blakusproduktu izmantošanā.

Plānotās aktivitātes un rezultāti

Projekta ietvaros tiks veikts rūpnieciskais pētījums par probiotiķu augšanu un izdzīvošanu konkrētos produktos un to ietekmi uz produkta īpašībām. Tiks iegūtas jaunas zināšanas un prasmes jaunu produktu (uzlabotu polifunkcionālu piena produktu ražošanai) un procesu (probiotiķu audzēšana un skābajām sūkalām) izstrādei. Pētījums ietver arī izmēģinājuma līniju radīšanu rūpnieciskā vidē, lai pārbaudītu pētījumu ražošanas mērogā un pielāgotu to reālajai videi.

Projekta partneri

Projekta vadošais partneris:
Akciju sabiedrība “Cesvaines piens”
Projekta partneri:
  • Latvijas Universitāte
  • SIA “AISIS”
  • Z/s “Lejas Jēci”
Pievienotie faili
Pieteikšanās Lauku tīkls jaunumiem!
Uzzini pirmais par jaunumiem savā nozarē!
Adrese
Rīgas ielā 34, Ozolnieki,
Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Mediji
Arhīvs
Arhīvs
© 2025 Visas tiesības aizsargātas. Valsts lauku tīkls

Norises datums

Norises datums