Jaunumi

Jau sesto reizi novembrī Pāvilostā pulcējās tūkstošiem vietējo iedzīvotāju un viesu, lai godā un uz kārā zoba liktu apaļmutnieku nēģi "Nēģu dienas Pāvilostā” ietvaros. 

Informatīvā izdevuma “Zivju Lapa” decembra numurā reportāža par zivsaimniecības gada balvas “Lielais loms” desmitās jubilejas pasākumu.

LLKC Liepājas biroja vadītājs Aleksejs Kačanovs savā rakstā iepazīstina ar vienu no “Lielā loma” laureātiem – Pāvilostas uzņēmumu “Kaija”.

Šoreiz saruna ar pieredzējušu piekrastes zvejnieku un 2024. gada zivsaimniecības gada balvas “Lielais loms” nominācijas “Gada uzņēmums jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejniecībā” laureātu Jāni Pētermani (ZS “Kaija”, Pāvilosta). 

Vai zināt, kādas zivis zvejo Latvijas piekrastē? Kas un kur tās zvejo, kur un kā iegādāties? Kā pagatavot?

No teju 170 produktiem, kurus 82 ražotāji bija iesnieguši vērtēšanai šī gada “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursā, augstāko vērtējumu jeb zelta medaļas saņēma 21 produkts, sudraba – 46, bet bronzas – 36.  No tiem 11 produktus bija iesnieguši zivsaimniecības uzņēmumi.

Ar Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda un Zemkopības ministrijas atbalstu Valsts Zivsaimniecības sadarbības tīkls izdod “Latvijas Zivsaimniecības gadagrāmatu”. Šis ir gadagrāmatas izdošanas 28.

Ar mērķi sekmēt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā pirms desmit gadiem Zemkopības ministrija (ZM) izsludināja pirmo zivsaimniecības nozares gada balvu “Lielais  loms”. Tādējādi kopš 2015.

Novembra sākumā Latvijā norisinājās starptautiskā konference “Baltijas iekšzemes akvakultūra – izaicinājumi un iespējas”, kurā pulcējās ap 150 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī no Ungārijas, Polijas un Dānijas, ieskaitot akvakultūras nozares ekspertus, zinātniekus, veterinārār

Kopš 2017. gada ikvienai kopienai Latvijā ir iespēja pieteikt sev būtiskas un raksturīgas tradīcijas Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Šoreiz uz pasākumu ,,Zivsaimniecības nozares popularizēšana skolēniem’’ aicinājām māmiņas ar bērniem, lai iepazītos ar zivju nozīmi uzturā, zivju ēdieniem un atpazītu zivis kopā ar uztura speciālisti Ilzi Luteri un Tukuma biroja konsultantiem.

Lapas