Projekta īstenošanas laiks: 1.05.2018. –30.04.2020.
Vadošais partneris
AS “Tukuma piens”
Projekta partneri:
AS “Tukuma piens”
Latvijas Lauksaimniecības universitāte
SIA “Piensaimnieku laboratorija”
AS “Lopkopības izmēģinājumu stacija “Jaunpils””
Kontaktinformācija: Jana Lakstiņa, jana@baltais.lv
Projekta mērķis:
Projekta mērķis ir jauni risinājumi laktozes izmantošanai, piena produktu saldināšanai un sūkalu pārstrādei lopbarības piedevās.
Projektā plānotās aktivitātes:
Projektā aktivitātes paredzētas 2 virzienos: 1) laktozes hidrolīzes pētījumi piena produktu salduma palielināšanai; 2) laktozes fermentācijas pētījumi organisko skābju (pienskābe un propionskābe) ieguvei un tehnoloģiju izstrādei produktu ieguvei pilnvērtīgai dzīvnieku barošanas nodrošināšanai un/vai lopbarības konservēšanai. Pētījums ļaus paaugstināt piena pārstrādes efektivitāti, kā arī izveidot savstarpēji izdevīgu sasaisti starp pārtikas ražošanas ķēdē iesaistītajiem piena ražotājiem un piena pārstrādātājiem.
Projekta kopējais finansējums: 500 000,00 eiro