Eiropas Komisija sagatavojusi un novembra beigās publiskojusi pavārgrāmatu, kurā aprakstīta maza daļa no visu 26 ES valstu tradicionālajiem produktiem un piedāvātas receptes, kurās šie produkti izmantoti.
Grāmatas nosaukums ir “Sensacionāli! Gatavo ar lieliskiem Eiropas produktiem” un tā pieejama visās ES valodās vietnē https://saite.lv/w55xu
Grāmatas pieteikumā teikts: “Cilvēki no visas pasaules dodas uz Eiropu ne tikai, lai apbrīnotu tās daudzos mākslas un kultūras dārgumus, bet arī lai nobaudītu vietējo virtuvi. ES 1992. gadā nolēma aizsargāt tai tradicionālo produktu nosaukumus. Šāds lēmums tika pieņemts, lai labāk saglabātu kulinārijas mantojumu un nodrošinātu lauksaimniekiem un ražotājiem taisnīgākus ienākumus. Eiropas produktiem, kam piešķirta ģeogrāfiskās izcelsmes kvalitātes zīme, ir unikālas īpašības. Tie ir raksturīgi reģionam, kurā tie tiek audzēti vai sagatavoti, un tie ir izcilas kvalitātes”.
Pavārgrāmatā slaveni Eiropas pavāri iesaka, kā ēdienā iekļaut unikālus produktus ar ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm no savas valsts. Latviju tajā prezentē šefpavārs Juris Dukaļskis ar lielo pelēko zirņu bumbiņu recepti.
Pēc AG-Press materiāliem informāciju apkopoja Iveta Tomsone,
LLKC Apgāda vadītāja
Pievienot komentāru