Nogaršo Latviju Latgalē

Datums: 
15. Jūlijs, 2023
Reģions: 

Latviskās identitātes saglabāšanu ar senu recepšu godā celšanu un pielietošanu ikdien, “Novada Garša” aicinās iepazīt Latgalē, kur ikvienu gaidīsim 15. jūlijā, Preiļu pils parkā. Šī būs lieliska iespēja no jauna iepazīt arī “Latgales kulinārā mantojuma” biedru piedāvājumu.

Vasara Latgalē ar “Novada Garša” Preiļu muižā  

Lai iedrošinātu patērētāju aizvien vairāk izvēlēties vietējo mazo ražotāju produkciju, jau piekto gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) atrod interesantas vietas, kurās notiek izzinoši, sirsnīgi un gardi “Novada Garša” reģionālie pasākumi. 

Šīs sezonas Latgales pasākums ar devīzi “Toreiz un tagad”, ikvienu gaidīs 15. jūlijā Latgalē, Preiļu muižas parkā, pie senajiem staļļiem. 

Kādēļ šogad devīze “Toreiz un tagad”? Tādēļ, ka Latgale ikvienam asociējas ar gardiem vecmāmiņas un stipru dzimtu ēdieniem, kuri nonākuši līdz mūsdienām savā sākotnējā izskatā, vai – nedaudz mainījušies, topot modernāki.  

Pasākumu ieskandinās Mazo pavāru skola, kurā bērni gatavos atspirdzinošus kokteiļus vecākiem. Ikviens varēs iepazīt arī Latgales kulinārā mantojuma tīklu, kas apvieno Latgales ēdināšanas sektora uzņēmumus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus, mājražotājus un amatniekus, tādējādi veicinot Latgales kulinārā mantojuma un tradīciju saglabāšanu. Ja esat dzirdējuši, bet nezināt, kas ir asuškas, šajā pasākumā varēsiet par tām uzzināt visu, piedaloties to gatavošanas meistarklasē.  

Nepalaidiet garām arī iespēju nogaršot pēc senām receptēm tapušu zivju zupu no Dridža ezera un  Daugavas līdakām! Un šī būs lieliska iespēja satikt iedvesmojošo Indras pagasta “Ievārījumu svētku” saimnieci Valentīnu Bartuli, kura gatavo tik fantastiskus ievārījumus kā zemenes ar lavandu, sarkanās jāņogas ar piparmētru, plūmes ar baziliku, gurķi ar rozmarīnu un vēl,  un vēl…. 

Neiztrūkstoši “Novada Garša” priecēs arī ar muzikāliem viesiem! Šoreiz – tas būs grupas “Dabasu Durovys” solists Arnis Slobožāņins, grupas “Baltie lāči” solists Andris Baltacis. Par jestru noskaņu rūpēsies arī apkaimes folkloras kopas. 

Ieplānojiet ērtus apavus un apģērbus, jo ikviens varēs izstaigāt Dižkoku pastaigu taku muižas parkā un apmeklēt vakara dižkoncertu. 

Preiļu muižas parkā gaidāmi ne vien apkaimes tirgotāji ar savu gardo produkciju, bet arī mazie ražotāji no citiem Latvijas novadiem. Ja esi mazais ražotājs, kura produkcijas tapšanā izmantoti vismaz 70% vietējo izejvielu, esi laipni gaidīts tirdziņā!

Kontaktinformācija: 
www.novadagarsa.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programmalatgale.jpg276.53 KB
Reģions filtram: