Mājas kafejnīcu dienas Bauskas novadā

Datums: 
19. Augusts, 2023 līdz 20. Augusts, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Bauska

Mājas Kafejnīcu dienas Bauskas novadā

Šīs vasaras gaidītākais un garšas kārpiņām baudpilnākais pasākums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 19. un 20. augustā!

Ēdieni trijās un pat piecās kārtās, meistarklases, mājražotāju tirdziņi, aktivitātes kā bērniem, tā arī pieaugušajiem, muzikālas performances – saimnieki rūpīgi pārdomājuši katru niansi, lai ar vislielāko prieku un viesmīlību gaidītu savus kafejnīcu apmeklētājus un Bauskas novada daudzveidīgo garšu cienītājus!

Apskates saimniecība ”Padegas”,kur ikdienā audzē un pārstrādā smiltsērkšķus, rabarberus, arbūzus, un melones, piedāvās nobaudīt gaspačo, īpašo "Padegu burgeru" ar pašceptu maizīti, plucinātu gaļu un piedevām, mājās gatavotu saldējumu ar arbūziem, melonēm un sezonas ogām. Būs iespēja doties ekskursijā pa saimniecību, laimēt, nodegustēt un iegādāties dažādus saimniecībā ražotos produktus, salasīt smiltsērkšķu ogas.

Rundāles ūdensdzirnavu muzejs,kurš ikdienā piedāvā muzeja apskati un aktīvās atpūtas inventāra nomu, ir izveidojis mazu alus darītavu un tikko uzsācis alus ražošanu. Apmeklētājiem būs iespēja nogaršot gaišo alu “Rudmate”, gardas uzkodas, izbaudīt aktīvās atpūtas iespējas dzirnavu dīķī.

”Pakavu” māju saimnieki Karīna un Aivars Andreikas ir veselīga dzīvesveida piekritēji un vairāk nekā 10 gadus savās zināšanās dalās ar citiem, organizējot dažādus pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Astoņus gadus viņi loloja savu veģetāro kafejnīcu ”Garuda” Rīgā un ar lielāko prieku savā mājas kafejnīcā piedāvās veģetāriešiem un vegāniem draudzīgu ēdienkarti, ko iecienījuši arī visēdāji! Pasākuma ietvaros interesentiem būs pieejama ”Radošā telts”.

”Brunavas mālotava”, kura ikdienā piedāvā mālošanas nodarbības, pasniegs īpašo kartupeļu biezeni ar liellopu gaļas sīpolu siteni, veidojot brangu pamatēdienu. Plānota arī ēdienkarte bērniem, iespēja iepirkties ”Labumu tirdziņā” (vietējie sieri, saldējums,vīns), izbaudīt muzikālus priekšnesumus, piedalīties tapošanas meistarklasē un padarboties ar mālu, atpūsties ”Šūpuļtīklu parkā”.

Biedrība ”Bauskas vecpilsēta”, kas ikdienā ar dažādām aktivitātēm palīdz atdzimt Bauskas vecpilsētai, Bērnu un jauniešu centra (BJC) pagalmiņā cels godā kūkas un pankūkas. Dienas garumā darbosies BJC ”Labo garšu studija” un radošās darbnīcas lieliem un maziem.

Igo mūzikas un mākslas centrs ”Ceplis”, kurš ikdienā darbojas kā apskates objekts, šajās dienās aicinās piedzīvot Gruzijas dzirkstošās garšas un krāsas mākslinieciski radošajā ”Cepļa” vidē. Divu dienu garumā ”Ceplī” viesosies Gruzijas mīļotāja un autentisko garšu pazinēja Lana, kura gatavos tradicionālos gruzīnu virtuves ēdienus.

Saimniecība ”Celmi”, kur ikdienā ražo un pārstrādā piena produktus, lauka kafejnīcā piedāvās buljonu ķiļķenus ar biezpienu un speķi (virteņus), gaļas un svaiga siera bumbiņas, biezpiena desertus. Pļavā būs foto studija ar dabiskiem rekvizītiem – brūnaļām un siena ruļļiem, gleznu izstāde ””Celmu” saimniecība un govis mākslinieku skatījumā”, radošās darbnīcas bērniem – ”Gotiņas portrets” ar četrkājainajām modelēm. ”Lauku bodē” varēs iegādāties sieru, krējumu, biezpienu un citus lauku saimnieču gatavotus labumus.

Brīvdienu mājā ”Semo Guest House”, kur ikdienā uzņem viesus, pamatēdienā cels galdā ģimenes meistarstiķi - sulīgo un mīksto liellopu vaigu gaļu, pārsteigumu saldummīļiem, kā arī atspirdzinošus dzērienus. Darbosies mazais tirdziņš ar dažādiem mājražotāju labumiem. Pēc maltītes izklaide iemīļotajās dārza veiklības spēlēs un precizitātes ātruma spēlēs.

Brīvdienu māja ”Slokas”, kur ikdienā uzņem viesus, piedāvās baudīt lavandu un garšaugu smaržu zem romantiskām lampiņu virtenēm. Viesiem būs iespēja iepazīt un atklāt garšaugus zupā, pamatēdienā un desertā, piedalīties dārza garšaugu kordiālu (mājas limonādes) meistarklasē, kā arī iegādāties pašu audzētu lavandu produktus. Bērni varēs pavadīt laiku rotaļās, basketbola laukumos vai spēlējot dārza spēles.

Ieplāno un izbaudi Bauskas novada garšu daudzveidību!

Uzzini par Mājas kafejnīcām citur Latvijā ŠEIT https://majaskafejnicas.lv/

Bauskas novada mājas kafejnīcu dienu pasākums Facebook ŠEIT
https://www.facebook.com/events/1377849882776288/?active_tab=discussion

Kontaktinformācija: 
+37127746484 Rātslaukums 1, Bauska
Reģions filtram: