Jaunumi

Noskaidroti Challenge Labs | Meikatons 2024 uzvarētāji

Šogad aukstā marta dienā, tiekoties Zemkopības ministrijas, LLKC, Siguldas novada pašvaldības un Laurenču sākumskolas administrācijai, tika lemts par skolu ēdienkartēs iekļaujamo, lokāli audzēto pārtikas produktu īpatsvara palielināšanu.

LLKC Liepājas biroja organizēto mācību dalībniekiem maija pēdējā diena izvērtās ļoti spraiga un rosīga. Tā bija trešā,  praktiskā diena mācību ciklā “Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai”, kas norisinājās LBTU Pārtikas institūta telpās. Šoreiz par gaļas pārstrādi.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” novembra numurā nosaucam konkursa “Sējējs 2023” uzvarētājus visās nominācijās.

LLKC Talsu birojs 31. oktobrī organizēja informatīvo semināru  ”Imunitātes stiprināšana, izmantojot mūsu augus, ogas un saknes”. Tēma aktuāla, jo arī šobrīd dabā vēl sastopami dažādi derīgi augi, ko izmantot ikdienas veselības stiprināšanā.

Ar mērķi aizsargāt konkrētu produktu nosaukumus, veicināt to unikālo īpašību saglabāšanu, kas saistītas ar ģeogrāfisko izcelsmi un tradicionālo gatavošanas veidu, Eiropas Savienībā jau kopš 90. gadiem darbojas īpaša kvalitātes politika, kuras shēmās iekļauti arī produkti no Latvijas.

Ar izzinošām meistarklasēm par veselīgu uzturu, gardiem Vidzemes ražotāju produktiem un arī izstrādātiem astoņu ēdienu komplektiem ērtai maltīšu pagatavošanai skolās Ķoņu dzirnavās aizvadīts “Novada Garšas” noslēdzošais izbraukuma pasākums Vidzemē.

No 16.augusta līdz 11.septembrim mazie ražotāji un mājražotāji aicināti pieteikt savus produktus jau ceturtajam “Novada Garša” produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitā

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” augusta numurā reportāža par “Novada Garšas” reģionālajiem pasākumiem Latgalē un Zemgalē, kurus apmeklēja plašs interesentu skaits.

Grāmatvedības sadaļā – par  grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Lapas