Jaunumi

Lopkopības konsultantu grupa augusta nogalē devas pieredzes braucienā uz Kalmāru, kas atrodas Zviedrijas dienvidaustrumu daļā. Komandējuma mērķis bija pieredzes iegūšana lauksaimnieciskās prakses ieviešanā, kas novērš antimikrobiālās rezistences veidošanos.

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” septembra numurā atgādinām, ka vēl ir iespēja pieteikties “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam.

Par nodokļiem – kas svarīgs zemnieku saimniecībām.

Agrākos laikos vairāku paaudžu saimniekošana kopā bija pavisam ierasta lieta. Strādāt plecu pie pleca, audzināt bērnus, ierādīt dzīves gudrības un pakāpeniski nodot saimniecības grožus no rokas rokā.

Daudzi jaunieši mūsdienās, tāpat kā Sprīdītis, dodas plašajā pasaulē laimi meklēt. Taču ar laiku,  tāpat kā šim pasaku varonim, nāk sapratne un vēlme atgriezties dzimtajā pusē.

Ar bagātīgiem iespaidiem, jaunu pieredzi un zināšanām aizvadīts LLKC Saldus biroja rīkotais saimniecību apmeklējums Mažeiķu pusē. “Nemaz nevarējām iedomāties, ka tepat, kaimiņos, ir tik daudz interesantu, neredzētu vietu,” pārsteigumu neslēpj dalībnieki.

Arnis Kargans un Paula Jēkabsone ir vienīgie Latvijā un, visticamāk, arī visā Ziemeļeiropā, kuri neatlaidīgi īsteno sapni par savu fazānu un citu putnu audzēšanu gaļai. Fazānu audzētāju Eiropā netrūkst, un arī Latvijā tādi ir, taču šos putnu audzē pamatā medībām.

Pašā vasaras viducī norisinājās konkursa “Šodien laukos” otrais  posms. Tajā aicinājām piedalīties pašus mazākos dalībniekus vecumā no 3 līdz 7 gadiem.

Bija ļoti karsta diena, kad es pieteicos ciemos pie Māra Šaršūna  – VTUA Latgales reģiona nodaļas vecāka inspektora, Augšdaugavas novada lauksaimnieka, tagad arī mājražotāja. Sagaidot mani, saimnieks uzreiz piedāvāja atsvaidzinošu pašgatavotu cidoniju–ķiršu dzērienu.

“Jau gadu mana vieta ir šeit – Gulbenes novada Litenes pagasta “Aizupiešos”,” saka Anna Maļiņina. Jauna, izdomas bagāta, darbīga jauniete.

Ņemot līdzi ceļā labu omu, vēlmi redzēt, dzirdēt, izbaudīt un saulaino laiku par pavadoni, LLKC Aizkraukles konsultāciju biroja organizētā brauciena dalībnieki devās saimniecību apmeklējuma braucienā “Bioloģiskā saimniekošanas pieredze dažādu nozaru saimniecībās, bioloģiskās lauksaimniecības piev

Lapas