Jaunumi

Vidzeme var lepoties ar daudzām atjaunotām un sakoptām muižām. To vidū spilgti izceļas Valmiermuiža, kuras atpazīstamību nodrošina radošu un uzņēmīgu cilvēku darbošanās.

Preiļu novada Rušonas pagasta Lubānos atrodas bioloģiskā zemnieku saimniecība “Juri”, kur dzimtajās mājās saimnieko Juris Lubāns ar sievu Lidiju. Ēkas un lauki ir mantoti no Jura vectēva, tātad saimnieko jau trešajā paaudzē.

Ilze un Aivars Šefanovski, kuri izaudzinājuši piecus bērnus, uz dzīvi laukos 1986. gadā pārcēlušies apzināti. Aivars ir ventspilnieks, Ilze dzimusi Kandavā, bet kopš septiņu gadu vecuma dzīvojusi Piltenē. «Pilsēta – tas nav man!» saka Ilze.

Puzes pagasta Puzeniekos Zaļkalnu mājās Pauzeru ģimene ierīkojusi plašu vīnogu dārzu un no izaudzētajām dažādu šķirņu vīnogām gatavo dažādus produktus, ko citviet neatrast.

Lai informētu par atbalsta iespējām kooperācijas attīstībai, kā arī veicinātu un popularizētu ilgtspējīgu, konkurētspējīgu sadarbību starp ražotājiem, ikviens aicināts piedalīties tiešsaistes konferencē “Kooperācijā spēks: Sadarbība nākotnes lauksaimniecībai,” ko kopīgi ar Zemkop

“Šodien laukos” ir konkurss skolēniem par dzīvi un darbu laukos, mežos un ūdeņos, par procesiem un piedzīvojumiem dabā!

Laba maize ir spēka, sāta un veselības avots.

LLKC Talsu birojs 23. septembrī organizēja saimniecību apmeklējumus, lai skatītu, kā notiek saimniekošanas dažādošana: attīstot lauku tūrismu, veicinot vietējās produkcijas noietu, īstenojot mārketinga projektus u. c.

Augšdaugavas novada augkopības saimniecību īpašnieki un darbinieki 12.

Augusta nogalē Latvijas lauksaimnieku grupa devās uz Ziemeļvāciju, lai gūtu pieredzi un iepazītos ar jaunāko tehnoloģiju risinājumiem un to veiksmīgu pielietošanu lauksaimniecībā.

Lapas