Pārtika

Iznācis LLKC informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” decembra  numurs. Tajā atskats uz LLKC rīkoto konferenci “Piena lopkopība Latvijā – cik konkurētspējīgi (efektīvi) esam?”.

Katram gada mēnesim savs rokraksts. Decembris – svētsvinīgs, mierīgs,  ar prieku, svecēm un piparkūku smaržu sniedz to vienreizējo, bērnības sajūtu. Ciemojoties pie Ingas un Daiņa Zeilēm Rēzeknes novada Maltas ciemata centrā, jūtama labi padarīta darba, gaišuma sajūta.

Salas novada Biržu Tautas namā 5. decembrī pulcējās mājražotāji uz šogad ceturto LLKC Jēkabpils nodaļas organizēto mājražotāju grupas konsultāciju. Grupas pamatsastāvs ir nemainīgs, taču katru reizi pievienojas kāds jauns dalībnieks.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) jau vairākus gadus  organizē konkursu jaunajiem lauku uzņēmējiem „Laukiem būt!, kura pamatprincips ir Latvijas un tās lauku tradīciju un vērtību saglabāšana. 2017.

Lielās egles iedegšana Talsos ar Ziemassvētku tirdziņu

Līdz ar pirmajām sniegpārsliņām, kas jau klājušas zemi, rodas pirmās Ziemassvētku gaidīšanas sajūtas un apziņa – brīnumu laiks tuvojas. 2.decembrī Talsos, Pilsētas laukumā, notiks Lielās egles iedegšanas pasākums.

No plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00 Radošajā sētā darbosies Ziemassvētku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažnedažādus gardumus, skaistas lietas sev un sagādāt dāvanas citiem.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Balvu birojā 22. novembrī notika mājražotāju grupu konsultācija “Lauku tūrisms kā iespēja attīstīt mājražošanu”. Lektores Videga Strautniece un Raimonda Ribikauska dalījās pieredzē, kā tūristi tiek uzņemti mājražotāju saimniecībās Zemgalē.

Marķējuma prasības un enerģētiskās vērtības aprēķinašāna pārtikas produktiem

Izgatavotā produkta iesaiņojums ir tikai daļa noformējumā, lai produkts izskatītos gana pievilcīgs klientam. Izgatavotā produkta saturs un enerģētiskā vērtība ir svarīgākais faktors, lai to realizētu. Tāpēc mājražotāji tiek aicināti uz grupu konsultāciju par:

*prasībām pārtikas produktu marēķēšanā;
* veselīguma norādēm marķējumā;
*bioloģisko produktu marēķējums;
*uzturvielu un enerģētiskās vērtības aprēķināšana;
*praktiskās nodarbības - sava produkta iepakojuma un marķējuma izstrāde.

LLKC Talsu konsultāciju birojā 16. novembrī notika šī gada noslēdzošā mājražotāju grupu tikšanās.

Lapas

Subscribe to RSS - Pārtika