Kartupeļu svētki Alojā

Datums: 
23. Septembris, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Aloja

2023.gada 23.septembrī Alojā notiks “Kartupeļu svētki”. Aicinām svinēt svētkus vienam no Alojas atpazīstamības simboliem – KARTUPELIM! Plaši zināmi uzņēmumi: bioloģisko kartupeļu sēklaudzētājs SIA “Aloja - Agro”, pārtikas kartupeļu audzētājs SIA “Tēraudiņi ” un Baltijā lielākais kartupeļu cietes ražotājs SIA “Aloja-Starkelsen”.
Kamēr Rīgas un Kalēju ielās notiks ikgadējā “Rudens gadatirgus” andele, no plkst.9.00 Saules laukumā Rīgas ielā visus sagaidīs pats KARTUPELIS un sev interesantu nodarbi atradīs ikviens. Vispirms kartupeļu talkā novērtēsim 1.maijā izveidotās permakultūras kartupeļu dobes ražu. Tam sekos kartupeļu un dzejoļu lasīšana, dižāko un interesantāko dārzeņu izstāde - konkurss, 1.aprīļa podiņkartupeļu ražas svēršana, talcinieku tērpu konkurss- skate, radošas un izzinošas darbnīcas par un ar kartupeļiem, spēles “Kartupelis” čempionāts, sportiskās “Kartupeļu spēles”, kartupeļu ēdienu gatavošana un baudīšana, ģimeņu sacensības īpaši veiklajiem “Karstais kartupelis” un citas aktivitātes.

Svētki noslēgsies ar uzvarētāju apbalvošanu un grupas “JUMIS” (Uģis Roze, vokāls, Lauma Matule, vokāls, kokle, stabules, Einārs Jaunbrālis, vokāls, taustiņi, akordeons) koncertu.

Kontaktinformācija: 
www.limbazunovads.lv
Reģions filtram: