Novadnieka Edgara Liepiņa piemiņai Alūksnes novada Zeltiņos rīkos Jokdaru festivālu

Datums: 
7. Augusts, 2014 līdz 8. Augusts, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Pāvulos
Nozare: 

Tautā mīlētajam aktierim, dziesminiekam un Joku Karalim Edgaram Liepiņam šūpulis kārts Alūksnes novada Zeltiņu pagasta „Pāvulos”. Latvijas ziemeļu zvaigzne Zeltiņi – ar tādu sirds ilgošanos E. Liepiņš runāja par savu dzimto pagastu, un arī slavens būdams, savu dzimto pusi aktieris neaizmirsa, jo gan bieži viesojās Zeltiņos, gan kopā ar vietējiem mūziķiem daudzviet koncertēja.

Šķiet, Edgara Liepiņa leģendārais teiciens „Vajag tik rakt!” jau kļuvis par uzmundrinājumu pagurušajiem un apliecinājumu tam, ka nevar apstāties. Lai godinātu novadnieka piemiņu, zeltinieši šīs nedēļas nogalē aicina pie sevis visus Edgara Liepiņa un arī laba humora cienītājus, lai kopā jokotu un atcerētos šo izcilo zeltinieti. Divu dienu garumā Jokdaru festivāls pulcēs dažādu Latvijas novadu amatiermākslas kolektīvus un dalībniekus, kuru repertuārā ir darbi humora žanrā.

Festivāla atklāšanas pasākums notiks piektdien, 8. augustā pulksten 20.30 Zeltiņu sporta un atpūtas parkā ar muzikāli atraktīvu koncertprogrammu „Uzrausim vienu peršiņu”, kurā piedalīsies Dailes teātra aktieris un mūziķis Kristaps Rasims. Pēc koncerta uz lielā ekrāna būs iespēja redzēt dokumentālo filmu „Āksts un traģiķis. Edgars Liepiņš”.

Sestdien, 9. augustā festivāla norises sadalītas dienas, vakara un nakts darīšanās - no pulksten 12.00 līdz 15.00 Zeltiņu sporta un atpūtas parkā ikviens varēs iesaistīties dažādās Jokdaru festivāla dienas darīšanās. Pasākuma apmeklētājus sagaidīs un par labu noskaņojumu gādās Zeltiņu retro grupas „Lauku suvenīrs” mūziķi un maestro Gunārs Kalējs, ar kuru Edgars Liepiņš bieži kopā koncertēja. Svētku laikā būs atvērts Zeltiņu muzejs, kur interesenti varēs iepazīties ar izstādes materiāliem un ekspozīcijām, kā arī noskatīties filmu par izcilo aktieri.

Dienas gaitā bērni un pieaugušie varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs, piemēram, no dažādiem sadzīves materiāliem izveidot jokdari, piedalīties Zeltiņu sporta kluba rīkotajās aktivitātēs „Jokdaris spēkojas”, ļauties mākslinieka zīmulim un ieraudzīt sevi jautrā karikatūrā vai smieties un raudāt līdz ar mīmiem no Alūksnes Tautas teātra ,,Slieksnis” studijas „Mazais teātris”. Vēlāk visus uzjautrinās Latgales humora pērles „Melnais kaķis” no Vectilžas. Dienas laikā apmeklētāju acis un vēderu priecēs plašs Latvijas amatnieku un mājražotāju preču un produktu piedāvājums.

9. augustā pulksten 19.00 Zeltiņu estrādē notiks festivāla kulminācija „Jokdaris lustējas”, kad smieklu asaras varēs birdināt, vērojot Latvijas talantīgāko jokdaru dažādos mākslinieciskās izteiksmes veidos radītās humora programmas. Savukārt vakarā pulksten 22.00 turpat estrādē uz zaļumballi aicinās grupa „Foršs laiks” no Dagdas.

Līdztekus Jokdaru festivālam 9. augustā Zeltiņos notiks arī Sporta svētki, kas sāksies jau pulksten 10.00 un piedāvās iespēju sacensties tādos sporta veidos kā pludmales volejbols, virves vilkšana un citos. Arī mazos svētku dalībniekus pārsteigs dažādas aizraujošas nodarbes.

Savukārt svētdien pēc kapusvētkiem Zeltiņu evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks labdarības koncerts ,,Kad mīlestība smaržot sāk…”, kurā piedalīsies Latvijas Radio kora soliste Iveta Romancāne (balss, akordeons), Ieva Šablovska (arfa). Koncertā iegūtie ziedojumi tiks izmantoti baznīcas altāra daļas remontam.

Vietās, kur notiks svētku aktivitātes, tiks vākti ziedojumi arī divdesmitgadīgajam zeltinietim Kristeram Zariņam, lai palīdzētu viņam cīņā ar smago slimību.

Informācija par svētku pasākumiem www.aluksne.lv.

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālruņi: 64381502; 26646749
www.aluksne.lv

Pielikums: 
PielikumsIzmērs
liepins_progr.docx15.77 KB