Sestdien, 8. augustā - XII Ikara svētki Priekulē

Datums: 
8. Augusts, 2015
Vieta: 
Priekule
Nozare: 

Augusta otrā nedēļa Priekulē ir īpaša. Tad gatavojas Ikara svētkiem nu jau 12.gadu. Pirmsākumos tie bija Priekules pilsētas svētki, šobrīd – visa novada svinības, kurās ļaudis dodas kopīgā gājienā, bauda piedāvātās aktivitātes ikvienai gaumei un attiecīgā mirkļa noskaņojumam.

8. augusta rīta stunda Priekulē būs tradicionāli moža, ritmiskas mūzikas pieskandināta. Jau no pulksten 7 pūtēju orķestris dosies visos pilsētas virzienos un līdz pulksten 10 tuvāk vai tālāk, bet raga mūzikas vēstījumu būs sadzirdējis ikviens.

Pulksten 10 no pašvaldības ēkas Saules ielā 1 tiks dots starts gājienam. Pie pasta, baznīcas un Zviedru vārtiem atraktīvie gājiena dalībnieki sadzirdēs uzsaukumus un marša ritmā sasniegs stadionu. Šī gada gājiena tēma – „Dzīvo ar prieku!”

Pulksten 10.30 stadionā sāksies „Prieka parāde”, kuru vērtēs neatkarīgie eksperti - Liepājas cirks „Bez temata”.

Pēc svētku atklāšanas un kopības sajūtas tveršanas, ģimenes lokā vai individuāli, bet noteikti ar bukletu kabatā, jāienirst Ikara svētku piedāvājumā. Rīkotāji centušies lielākos notikumus plānot tā, lai tie nepārklātos.

Tradicionālās darbības zonas – no Zviedru vārtiem līdz Daudzfunkcionālajai sporta hallei un, protams, lidlauks, jo Ikara svētku dienā noteikti ir jālido. Šogad bez spārnotajiem lidaparātiem plānota arī pacelšanās gaisa balonā no stadiona, ja to atļaus laika apstākļi. Skolas stadionā notiks „Ikara spēka spēles” – crossfit komandu klasē un individuālajos izturības pārbaudījumos sievietēm un vīriešiem. Barona Korfa parkā – militarizētās sporta stafetes deviņās disciplīnās. Bet, neiesaistoties komandās, būs iespēja uzkāpt umurkumurā, vizināties ar baikeriem un retro auto, skatīties lidojošo modeļu šovā, radoši izpausties kādā darbnīcā, vai vienkārši iepirkties un panašķēties vidusskolas garšas un smaržas alejā, kurā jau no pulksten 10 rosīsies tirgotāji.

„Bērnu pasaule” iekārtosies kultūras nama teritorijā. Bez tradicionālajām izklaidēm ūdensbumbās, batutos, velokartos un piepūšamajās pilsētiņās, notiks spēles un stafetes, vizināšanās ar ponijiem un balonu modelēšana, kā arī un citas radošās izpausmes. Multeņu varoņi Toms un Džerijs demonstrēs burbuļšovu. Bērniem notiks arī divas leļļu izrādes: pulksten 14 – aiz vidusskolas tradicionālā leļļu izrāde „Sen gaidīti brīnumi”, bet pulksten 17 pie kultūras nama lielās lelles rādīs „Notikumu dārzā”.

Svētku norise nav iedomājama bez koncertiem. Tie būs ikviena gaumei un noskaņojumam:

Pulksten 12 - skatuvē pie pils tornīša pirmo reizi uzstāsies paši mazākie novada mākslinieki - Priekules „Cālēni”;

Pulksten 13 - Daudzfunkcionālajā sporta hallē „Sadancošanas prieks”, kurā Priekules VPDK „Duvzare” uzstāties ielūdzis savus skatuves draugus no tuvienes un tālienes;

Skatuvē pie pils tornīša turpināsies dienas koncerti ar kopējo pasākumu „Tauta klausās, dzied un dejo”. Pulksten 14.30 kaimiņi no Vaiņodes novada - Toms Bokums ar draugiem. Pulksten 15.30 leģendārā Aināra Virgas ģitārspēle un Dzintara Beitāna vijoles skaņas. Jūnijā Priekules novadā notika Virga fest Virgā - pirmais festivāls, kura radošais dzinējs ir Ainārs. Iespējams, festivāls iesakņosies un realizēsies ik gadu, bet šajā Ikara svētku koncertā priekulnieki un viesi dzirdēs divu izcilu instrumentālistu saspēli. Pulksten 16.30 Rucavas lauku kapela un danču klubs mēģinās iekustināt Ikara svētku publiku un mācīt dejot rucavnieku stilā. Jo - kur tad teikts, ka kājas izlocīt var tikai nakts ballē?

Pulksten 19 Daudzfunkcionālajā sporta hallē notiks Lielais svētku koncerts – „Intars Busulis priecē Priekuli!” Aizrautīgais šova meistars uzstāsies kopā ar Abonementa orķestri Kārļa Lāča vadībā. Nav šaubu, ka enerģijas lādiņš, ko uz skatuves prot radīt rada Intars Busulis, skars arī priekulniekus.

Pulksten 22 sāksies Nakts balle, kurā pamīšus uzstāsies „Ceļojums” no Smiltenes un „Brenča muzikanti” no Iecavas.

Aizvadot 8.augusta svētku dienu, vērosim „Pusnakts Ugunsšovu”, ko demonstrēs divas atraktīvas meitenes.

Prieks mājo Priekulē!

Gundars Venens, Priekules novada pašvaldības kultūras nodaļas vadītājs

Lasīt vairāk ->> www.priekulesnovads.lv

Kontaktinformācija: 
www.priekulesnovads.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
svetkuplansdetalizets_3.pdf261.53 KB
Reģions filtram: