22. septembrī - PRIEKULĒ - tikšanās par pārtikas produktu piegādi Priekules novada pašvaldības izglītības iestādēm

Datums: 
22. Septembris, 2015
Reģions: 
Vieta: 
Priekules novada pašvaldība
Nozare: 

Tikšanās par pārtikas produktu piegādi Priekules novada pašvaldības izglītības iestādēm.
2015. gada 22. septembrī plkst. 13:00
Priekules novada pašvaldības telpās (Saules iela 1, Priekule)

Priekules novads ir ļoti pozitīvs piemērs pašvaldības sadarbībai ar vietējiem uzņēmējiem. Pašvaldība jau 2014. gadā ir veikusi atklātu konkursu par “Pārtikas produktu piegādi novada izglītības iestādēm”, izmantojot saimnieciski visizdevīgāko piedāvājuma noteikšanas kritērijus, t.sk., videi draudzīgu produktu piegādi, kas veicina vietējo ražotāju iespēju piedalīties un būt konkurētspējīgiem, meklējot realizācijas iespējas tuvāk ražošanas (darbības) vietai.

Pateicoties pašvaldības ieinteresētībai atbalstīt tieši vietējos ražotājus un nepārprotami lielam darbinieku ieguldījumam iepirkuma dokumentu sagatavošanā, iepirkums tika sadalīts 30 (trīsdesmit) daļās, izdalot atsevišķi tādas pozīcijas kā: piena produktu piegāde, maizes un konditorejas izstrādājumu piegāde, kartupeļu piegāde pa atsevišķām novada skolām, dārzeņu un sakņaugu piegāde pa atsevišķām novada skolām, ābolu un bumbieru piegāde to sezonas laikā u.c.

Iepirkuma konkursā piedalījās trīs vietējie uzņēmēji, kas tad arī noslēdza piegādes līgumu par noteiktas iepirkuma daļas izpildi, t.i., Egils Palaps (Gramzda, Priekules novads), SIA “ELPA” (Kazdanga, Aizputes novads) un AS “LPB” Priekules maizes ceptuve (Priekule, Priekules novads).

Lai veicinātu jau esošo sadarbību un aizvien vairāk atbalstītu tieši vietējos ražotājus, Priekules novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas nodaļu aicina Priekules novada un blakus esošo novadu dārzeņu un augļu audzētājus, mājražotājus un ražotājus uz tikšanos par pārtikas produktu piegādi novada izglītības iestādēm nākamajā 2016. gadā. Tikšanās notiks otrdien, 2015. gada 22. septembrī plkst. 13:00 Priekules novada pašvaldības telpās (Saules iela 1, Priekule).

Tikšanās laikā novērtēsim iepriekšējā gada iepirkuma rezultātus un mēģināsim noteikt iemeslus, kas attur vietējos ražotājus no piedalīšanās iepirkumā, kā arī dalībnieki tiek aicināti izteikt savus priekšlikumus.

Lai tikšanās būtu konstruktīva un produktīva, pirms tās, aicinām iepazīties ar 2014. gadā izstrādāto nolikumu, kurš ir pieejams Priekules novada mājaslapā www.priekulesnovads.lv (sadaļā “Publiskie iepirkumi”) – “Pārtikas produktu piegāde Priekules novada pašvaldības izglītības iestādēm" (atklāts konkurss, PNP2014/32, 05.12.2014.). Saite - http://ej.uz/partikas_iepirkums.

Papildus informācija un pieteikšanās pie SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Liepājas nodaļas uzņēmējdarbības konsultanta Alekseja Kačanova (tālr. 27843096, aleksejs.kacanovs@llkc.lv) vai Priekules novada Lauku attīstības konsultantes Irinas Ginteres (tālr. 28310484, irina.gintere@llkc.lv).

Kontaktinformācija: 
Aleksejs Kačanovs (tālr. 27843096, aleksejs.kacanovs@llkc.lv). Irina Gintere (tālr. 28310484, irina.gintere@llkc.lv).
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: