Gulbenes muzejā atklās unikālu ekspozīciju “Divi Jūliji”

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
5. Novembris, 2020 līdz 30. Novembris, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Gulbene
Nozare: 

No 5. novembra Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā būs aplūkojama lietišķās mākslas meistariem Jūlijam Maderniekam (1870-1955) un Jūlijam Straumem (1874-1970) veltīta ekspozīcija “Divi Jūliji”.
Unikālākie ekspozīcijas objekti ir Tebrīzā (Irāna) pēc Madernieka un Straumes metiem austie 2 paklāji, 3 sumaki un viens kilims.
Gulbenes novadam abu mākslinikeu daiļrade ir nozīmīga un liels lepnums.

Ekspozīcijā aplūkojami Gulbenes Tautas lietišķās mākslas studijas “Sagša” meistaru austie dvieļi un šalles, kā arī adītie vilnas cimdi ar Madernieka un Straumes motīviem. Būs skatāmi Latvijas mākslas akadēmijas profesores Ievas Krūmiņas autortehnikā radītie tekstilmākslas darbi. Ekspozīcijā iekļauti mākslas tandēma Skuja-Braden porcelāna mākslas darbi “Madernieka portrets” un “Bērzi”. Tematisku foto stāstu veidojusi Gulbenes Mākslas skolas direktore Sandra Dikmane.
Unikālākie ekspozīcijas objekti ir Tebrīzā (Irāna) pēc Madernieka un Straumes metiem austie 2 paklāji, 3 sumaki un viens kilims. Šie eksponāti apvieno seno aušanas tradīciju ar inovatīvu Madernieka un Straumes metu interpretāciju, to tapšanā izmantots Irānas zīds un vilna, kas krāsota dabas krāsvielās.
Pirms ekspozīcijas atklāšanas Tebrīzas Universitātes profesors Karim Mirzaee vietējiem interesentiem vadīs paklāju aušanas meistarklasi muzejpedagoģiskās programmas “Katram savu paklāju” ietvaros. Ikviens interesents varēs sekot līdzi meistarklasei muzeja facebook.com kontā tiešsaistē 5. novembrī no plkst. 11:00.
Vairāk informācijas: www.facebook.com/Gulbenesmuzejs un www.gulbenesmuzejs.lv.

Kontaktinformācija: 
Tālr. 26671943
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
divijuliji3.jpg3.49 MB
Reģions filtram: