LĪGO PIRMS LĪGO Jaunmoku pils parkā

Datums: 
19. Jūnijs, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Jaunmoku pils parkā
Nozare: 

Sagaidot vasaras saulgriežus, aicinām 19. jūnijā ielīgot svētkus Jaunmoku pils parkā. No plkst. 11.00 apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, dienas garumā uzpīt vainagu un sasiet Jāņu sieru, piedalīties radošajās meistarklasēs bērniem, mieloties ar alu, ļauties dejām kopā ar tautas deju kolektīvu “Luste”, iet rotaļās kopā ar folkloras kopu “Avoti”, doties izjādē zirga pajūgā, kā arī uzzināt daudz jauna, piedaloties “Līgo” orientēšanās spēlē. Dienas noslēgumā izcilā latviešu komponista Maestro Raimonda Paula un talantīgās dziedātājas Paulas Saijas koncerts.

19. jūnijā no plkst. 11:00 - 16.00 Jaunmoku pils parkā norisināsies Mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā ir aicināti piedalīties dažādi veselīgas un gardas pārtikas ražotāji, skaistumlietu meistari, amatnieki, stādaudzētāji un citi. Dalību tirgotāji tirdziņā var pieteikt līdz 17. jūnijam. Ar tirdziņa nolikumu iespējams iepazīties www.jaunmokupils.lv.

Lai skaisti varētu sagatavoties svētkiem, aicinām no plkst. 12.00 – 16.00 piedalīties maksas vainagu pīšanas meistarklasē. Plkst. 12.00 un 15.00 notiks radošas darbnīcas bērniem “Citādā glezniņa”, bet plkst. 12.00, 13.30 un 15.00 pieredzējušas saimnieces pavadībā uzsiet savu “Jāņu sieru”. Vēlams savu dalību meistarklasē pieteikt iepriekš, zvanot uz 26187442 vai rakstot uz info@jaunmokupils.lv.
No plkst. 13.00 līdz 14.30 Jūsu sirdis priecēs folkloras kopas “Avoti”, kā arī tautas deju kolektīva “Luste” uzstāšanās.
Lai sagatavotos svētkiem laicīgi, būs iespēja nodegustēt un iegādāties dažnedažādas alus šķirnes, kas tapušas tepat- Latvijā!
Izbrauciens zirga pajūgā pa Jaunmoku pils kompleksa teritoriju būs interesants piedzīvojums kā lieliem tā maziem. Paralēli būs iespēja arī piedalīties orientēšanās spēlē, kurā uzsvars tiks likts uz latviskām līgošanas tradīcijām.
Dienas noslēgumā, plkst. 16.00, notiks Maestro Raimonds Pauls un jaunās un talantīgā dziedātājas Paulas Saijas koncerts “PAULS un PAULA - JAUNS VĀRDS” Muižas ēkas Kolonnu zālē. Biļetes uz šo koncertu ir iegādājamas atsevišķi Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā, kā arī www.jaunmokupils.lv un uz vietas Jaunmoku pils Informācijas centrā.

Visas dienas garumā būs atvērts arī Jaunmoku pils muzejs, bet Muižas ēkā darbosies restorāns “CORNER’s”. Ir vēl iespējams rezervēt numuriņus nakšņošanai Jaunmoku pils viesnīcā mūsu mājas lapā www.jaunmokupils.lv.
Vairāk informācijas par plānotajiem pasākumiem, biļešu rezervācija uz koncertu, kā arī dalības rezervācija meistarklasēs, zvanot uz 26187442 vai rakstot uz info@jaunmokupils.lv.

Kontaktinformācija: 
T. 26187442
Pielikums: 
Reģions filtram: