Meteņdiena Vecumniekos

Datums: 
11. Februāris, 2023
Reģions: 
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

Meteņdienas svinības Vecumniekos neizpaliks arī šogad

Tuvojoties pavasarim, Vecumniekos 11.februārī, tiks svinēts tradicionālais kultūras pasākums - “Meteņdiena Vecumniekos”.

Meteņi ir viduspunkts starp Ziemassvētkiem un Lieldienām jeb ziemas un pavasara saulgriežiem, kas iezīmē ziemas beigas un pavasara tuvošanos, tāpēc šos svētkus var dēvēt arī par pavasara gaidīšanas brīdi.

Meteņdienas notikumu programma Vecumniekos sāksies agri no rīta, kad no plkst. 7.00 pirkt un pārdot gribētāji piedalīsies Meteņdienas tirgū, kurā no plkst. 10:00 dziedot un dejojot ar jautrām izdarībām rosīsies maskotie tēli. Nostiprinot seno tradīciju, plkst. 13:00 krāšņi caur Vecumniekiem vīsies Zemgales budēļu un citu maskoto tēlu gājiens līdz Jaunajam ezeram. No plkst. 13.30 tradicionālās Meteņdienas izdarības norisināsies pie Jaunā ezera kopā ar Bārbeles folkloras kopu “Tīrums” Iritas Vimbas vadībā. Par meteņu aktivitātēm rūpēsies arī Vecumnieku apvienības pārvaldes kultūras darbinieki un amatierkolektīvu dalībnieki. Neizpaliks arī „Meteņa mīziens”, ugunsbumbas dedzināšana, budēļu spēkošanās un gardā Vecmuižas putra. Dienas noslēgumā, no plkst.18.00, Vecumnieku tautas namā norisināsies danču vakars.

Kontaktinformācija: 
Tālr. 63976322, e-pasts: vecumniekutn@vecumnieki.lv
Reģions filtram: