9-10.09.2023 | Mājas kafejnīcu dienas | Ogres novads

Datums: 
9. Septembris, 2023 līdz 10. Septembris, 2023
Nozare: 

Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā norisināsies 9. un 10. septembrī, kad ienākusies vietējā raža – dārzeņi, augļi, ogas un citi lauku labumi, ko viesiem celt galdā.

Šogad 16 mājas kafejnīcas piedāvās gan sātīgus otros ēdienus, dažādas zupas, gan gardus desertus ar bērnības garšu un izsmalcinātus saldos ēdienus, pankūkas un arī ēdienus ar meža veltēm, kas raksturīgi rudenim. Mājas kafejnīcu dienās būs iespēja nobaudīt gan latviešu virtuvi, gan mazliet netradicionālākus ēdienus, kā arī maltīti no ukraiņu virtuves.

Aicinām izbaudīt rudens sākuma burvību improvizētās mājas kafejnīcās, jo tā ir unikāla iespēja ciemoties pie saimniekiem, baudīt burvīgus ēdienus un atmosfēru, piedalīties dažādās aktivitātēs. Mājas kafejnīcu dienu laikā būs iespēja ne tikai apskatīt lauku saimniecības, vizināties ar zirgu, iegādāties lauku labumus, bet arī klausīties dzīvo mūziku, piedalīties keramikas radošajās darbnīcās un šokolādes degustācijās, izmēģināt veikbordu vai braukt ar ūdensslēpēm. Vienā no kafejnīcām būs iespēja uzzināt interesantus faktus par novada vēsturi.

Apciemojot Ogres novada mājas kafejnīcas, neaizmirsti iepazīt arī tuvāko apkārtni. Idejas, ko apskatīt pa ceļam uz Mājas kafejnīcu dienām vai starp maltītēm, meklē www.visitogre.lv, kur apkopota informācija par apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām un naktsmītnēm.

Ogres novads lepojas ar priežu ieskauto un sakopto Ogres pilsētu, kur iedzīvotāju un viesu ērtībām plaši tiek izmantotas modernās tehnoloģijas. Lielvārde visā Latvijā pazīstama ar bagāto kultūrvēsturisko mantojumu, kuru var iepazīt Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā un Lielvārdes parkā, kur atrodas viduslaiku pilsdrupas. Bet Ikšķiles vārds asociējas ar kristietības sākumu Latvijā – uz Sv. Meinarda salas atrodas senākās mūra celtnes drupas Baltijā. Savukārt Ķegums saistās ar Latvijas vienotās elektroapgādes pirmsākumiem. Apmeklējot Enerģētikas muzeju, ikviens interesents var smelties jaunas zināšanas par Latvijas enerģētikas vēsturi un attīstību. Ogres novada lauku teritorija ar krāšņām ainavām, daudzveidīgiem mežiem, plašajām pļavām un Ogres upes līkumiem aicināt aicina pie sevis dabas mīļotājus.

Septembra sākumā Ogres novadā tevi gaidīs plašs mājas kafejnīcu piedāvājums no Ikšķiles un Tīnūžiem līdz Ķegumam un tā apkārtējiem pagastiem Ciemupē, Tomē un Rembatē, kā arī Ķeipenē. Dodies izbaudīt mājas kafejnīcu viesmīlību Ogres novadā

Kontaktinformācija: 
https://majaskafejnicas.lv/galamerki/majas-kafejnicu-dienas-ogres-novada/
Reģions filtram: