Rucava, 16. jūlijs | Brīvdabas seminārs “Mazā lauku biznesa dažādošana-agrotūrisms”

Datums: 
3. Jūlijs, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Tradīciju nams “Zvanītāji”

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” aicina uz brīvdabas semināru “Mazā lauku biznesa dažādošana-agrotūrisms” Rucavā.

Ja ir interese un vēlme pašiem iemācīties gatavot Rucavas balto sviestu, līdzdarboties tūrisma piedāvājuma izstrādē savai saimniecībai, aicinām uz brīvdabas semināru “Mazā lauku biznesa dažādošana-agrotūrisms”, kas norisināsies š. g. 16.jūlijā tradīciju namā “Zvanītāji”, Rucava, Rucavas novads, LV-3477.

Semināra sākums plkst. 11.00.

Protams, pandēmija ir ieviesusi korekcijas arī tūrisma nozarē, un, neskatoties uz visu digitālo, cilvēks vēlas socializēties, ceļot, skatīties un baudīt. Bet, lai piesaistītu ceļotāju uzmanību, jāspēj radīt atšķirīgs produkts un vairāki veidi, kā to pasniegt, jāspēj izmēģināt jaunas lietas, neaizmirstot veco.

Lūk, ko vēsta lauku tūrisma definīcija - lauku tūrisms ir tūrisma veids, kura galvenais mērķis ir, balstoties uz vietējiem sociāliem, kultūras un dabas resursiem, piedāvāt patērētājiem iespēju atpūsties laukos. Kā izstrādāt saimniecības tūrisma piedāvājumu un izveidot sadarbības tīklu ar apkārtnes saimniecībām, mājražotājiem un amatniekiem?

Semināra dalībniekiem būs iespēja kopā ar Agroresursu un ekonomikas institūta Bioekonomikas nodaļas pētnieci Agnesi Hauku rast atbildes uz šiem jautājumiem. Bet pēc pusdienā Sandra Aigare stāstīs par tradicionālā kultūras mantojuma nozīmi un “Zvanītāju” izveidi, kam sekos Rucavas novada lepnuma - balstā sviesta gatavošanas meistarklase, kurā ikviens semināra dalībnieks varēs piedalīsies sviesta kulšanā. Rucavas baltais sviests ir ieguvis īpašo Eiropas Savienības (ES) aizsardzību – iekļauts ES aizsargāto ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā (AĢIN).

Dalībai bezmaksas seminārā iespējams pieteikties līdz š. g. 14.jūlijam, zvanot pa tālruni +371 26536985 vai rakstot uz e-pastu: info@lzf.lv. Vietu skaits ierobežots.

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” informē, ka semināra laikā tiks fotografēts, un šie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.

Plašāka informācija un semināra programma pieejama šeit: https://lzf.lv/?p=3081

Kontaktinformācija: 
Tālr. 26536985, e-pasts: info@lzf.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
seminars_1607_turisms_rucava.pdf123.11 KB
Reģions filtram: