Nogaršo Latviju Vidzemē

Datums: 
19. Augusts, 2023
Reģions: 
Nozare: 

“Novada Garša” reģionu vasaru noslēgs Ķoņu dzirnavās

Jau 19.augustā Ķoņu dzirnavās “Novada Garša” aicina uz noslēdzošo reģionālo pasākumu Vidzemē. Īpaši aicināti bērnu un skolēnu vecāki, kā arī mācību iestāžu vadītāji un pavāri, jo gaidāmas īpaši noderīgas lietas – gatavas ēdienkartes nedēļai mācību iestādēm, iespēja satikt klātienē uztura speciālistu, kā arī uzzināt, ko gardu un veselīgu ātrai ikdienas ēšanai jauniešiem iesaka jaunieši.

Vidzeme izsenis zināma kā aizrautīgu, mūsdienu tendences aktīvi iedzīvinošu ļaužu novads. Tā tas būs arī šoreiz, kad, sadarbībā ar uztura speciālistiem no daudziem labi zināmā sociālā uzņēmuma “OnPlate”, tiks izstrādātas un piedāvātas trīs sezonu ēdienkartes 1.-4.klašu skolēniem. Turklāt, kāda no tām būs nogaršojama arī uz vietas. Meistarklasē, kurā piedalīsies skolas pavārs, būs iespēja uzzināt, kā šīs ēdienkartes tapa un, vai ēdiena pagatavošana, pēc pavāra domām, būs gana ērta ikdienā. Pēc pasākuma gatavās ēdienkartes būs pieejamas katram interesentam.

Savukārt projekta “Cities 2030” ietvaros, kas vērsts uz īso pārtikas piegāžu ķēžu ieviešanu, Vidzemē kā praktiskā laboratorijā testējot labākos risinājumus,  kopā ar bērnudārzniekiem būs īpaša un mazajiem atraktīva meistarklase, kuras saturs pagaidām atklāts netiek.

Interesanti būs ne tikai pirmsskolas un pamatskolas bērniem un viņu vecākiem. Smiltenes tehnikuma jaunieši ierādīs, parādīs un iedvesmos savus vienaudžus, kā ātri pagatavot veselīgu un gardu maltīti līdzņemšanai pusdienām.  

Aicinām arī ikvienu izmantot iespēju un uzdot sevi interesējošos jautājumus saistībā ar veselīgu uzturu “On Plate” speciālistiem, kuri pasākuma laikā būs gatavi sniegt uz tiem izsmeļošas atbildes.

Neiztrūkstoša reģionālā pasākuma sastāvdaļa arī Vidzemē būs mazo ražotāju un mājražotāju tirdziņš, kurā būs pieejami gardi produkti arī no Kurzemes un Latgales.

Par muzikālo labsajūtu šoreiz parūpēsies dziedātājs Goran Goran (Jānis Holšteins-Upmanis) 

Tiekamies Ķoņu dzirnavās 19.augustā no plkst.11.00 līdz 17.00!

Kontaktinformācija: 
www.novadagarsa.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma.png1.27 MB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: