Viduslaiku svētki Jaunpilī

Datums: 
12. Augusts, 2017
Reģions: 
Vieta: 
Jaunpils

Kamēr Jaunpils pilskungs nebūs mājās, ar viņa svētību Jaunpils pils saime lustēsies uz nebēdu tradicionālajos viduslaiku svētkos 12. augustā. No plkst. 14:00 sagaidāmas dziesmu spēles, jestri danči, gardumgardas ēdienu riktes un īstena krogus atmosfēra, neizpaliks arī viduslaiku izklaides gan lieliem, gan maziem.

Andelmaņi no tuvām, tālām vietām ir aicināti piedalīties amatnieku un mājražotāju tirdziņā pils laukumā, kur tirgošanās sāksies jau plkst. 13:00. Andelmaņi var pieteikties pa tel. 28301408.

Plkst. 14:00 notiks svētku atklāšana, pēc kuras tad lustes varēs sākties pilī un tās apkārtnē. Krodzinieču vadībā notiks dančmeistaru un spēlmaņu izrādīšanās brīvdabas krodziņa atmosfērā - dziesmu spēlēs, tautā zināmi meldiņu dziedāšanā, karstasinīgās čigānu tautas dejās un jestros latvju dančos.
Šeptīgas lustes norisināsies pils priekšā un uz saliņas, kur būs siera siešana, kliņģeru gatavošana, kopīga zupas vārīšana un vīnu degustācija. Krodziņa pavāri gādās par pankokiem, cepešiem un pārējām ēdienu riktēm.
Mēroties izturībā, gudrībā un veiklībā varēs zirgu izjādēs, viduslaiku spēlēs, loku šaušanā un citos dullos pārbaudījumos.
Praktiskuma lūkošana un skaituma mērīšana būs iespējama Jaunpils muzejā, kur izvietota Ilzes Cērpiņas gleznu izstāde “Parfīms” un zupas terīnu izstāde.
Papildus citām izklaidēm, bērniem plkst. 15:00 būs ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrāde “Šņāpuļa piedzīvojumi”, rotaļāšanās un radoša darbošanās.
Vakarpusē, plkst. 19:00, dziesmu lustes turpinās mūziķis Atis Auzāns koncertprogrammā “Un ar mani dancot nāci”.
Plkst. 21:00 sāksies nakts lustes un danči ballē pils pagalmā grupas “Brīvdiena” pavadībā.

Biļetes cenas: svētki € 7.00, skolēniem € 5.00, bērniem līdz 6 g.v. bez maksas, svētki un balle - € 10.00, balle € 5.00
Biļetes būs pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un Jaunpils pilī.
Vairāk informācijas par norisi pa tel. +371 26101458.
Pils saime aicina lielus un mazus lustēties kopā!

Kontaktinformācija: 
+371 63124451
Reģions filtram: