Saldus | Grupu konsultācija "Lauku tūrisms kā iespēja attīstīt mājražošanu"

Datums: 
22. Novembris, 2017
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Saldus konsultāciju birojs

LLKC Saldus konsultāciju birojs aicina mājražotājus un citus interesentus uz šī gada noslēdzošo mājražotāju grupu konsultāciju!

Seminārs plānots š.g. 22.novembrī (trešdiena), plkst.10:00, LLKC Saldus konsultāciju biroja telpās, Striķu ielā 2.

Pēc veiksmīgi aizvadītām divām tikšanās reizēm šogad, kurā tika runāts par Saldus mājražotāju darbības attīstību, un par pārtikas produktu iepakošanu un virzīšanu tirgū, sapratām, ka jāturpina domāt par mājražošanas produktu virzīšanu tirgū. Lauku tūrisms ir viena no tādām iespējam - padarīt savu saimniecību atvērtu apmeklētājiem, un tādā veidā veicināt produkcijas noietu.

Dienas kārtība:

· 10:00 – 12:00 Lauku tūrisma piedāvājuma veidošanas aspekti: tūristu uzņemšana kā efektīva saražotās produkcijas realizācijas iespēja; stāsta veidošana un dažādās tūristu grupas; informācijas pieejamība par saimniecību; viesmīlība kā veiksmes atslēga; degustāciju organizēšana; sadarbības nozīme starp lauku uzņēmējiem tūrisma piedāvājuma veidošanā.

· 12:00 – 12:15 Kafijas pauze.

· 12:15 – 13:15 Tūrisms kā papildinājums mājražošanai. Vietējā un ārzemju pozitīvā prakse. Piemēru izvērtēšana. Grupu darbs – tūrisma piedāvājuma modelēšana.

· 13:15 – 13:45 Tūrisma nozares attīstība Saldus novadā. Sadarbības veidošana ar tūrisma informācijas centru. Iespējas Saldus novadā – brīvās nišas.

· 13:45 – 14:00 Konsultācijas – jautājumi un atbildes saistībā ar mājražošanu un tūrismu (mājražotāja statusa iegūšana, likumdošana utt.)

Ikvienam ir atšķirīgas zināšanas un pieredze, tāpēc beigās paredzētais laiks ir domāts tam, lai dalībnieki varētu noskaidrot tieši sev interesējošās lietas.

Lektori:

* VIDEGA VĪTOLA (LLKC Jelgavas KB, Uzņēmējdarbības konsultante)

Specializējusies lauku tūrismā un pārtikas amatniecībā. Pieredze darbā ar lauku uzņēmējiem un lauksaimniekiem.

* RAIMONDA RIBIKAUSKA (LLKC Dobeles KB, Uzņēmējdarbības konsultante)

Veicinājusi mājražošanu regulējošās likumdošanas sakārtošanu. Izstrādājusi mikrokredītu programmu lauku sievietēm – uzņēmējām. Ikdienā aktīvi konsultē un iedrošina sākt savu biznesu daudzus lauku iedzīvotājus.

* Pārstāvis no Saldus TIKS centra

Pasākumā var piedalīties jebkurš interesents (esošie/topošie mājražotāji).
Pieteikšanās līdz 21.novembrim, zvanot pa tālr.25494380 vai rakstot e-pastā: signe.bumbiere@llkc.lv

Kontaktinformācija: 
Signe Bumbiere, tālr. 25494380, e-pasts: signe.bumbiere@llkc.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
mr_22.11._programma.pdf190.7 KB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: