Cēsis | Pieredzes apmaiņas brauciens "Lauksaimnieciskās ražošanas blakusproduktu izmantošanas un pārstrādes tehnoloģijas, inovatīvu produktu ražošana"

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
30. Jūlijs, 2021
Reģions: 
Vieta: 
Cēsis

LLKC Cēsu konsultāciju birojs aicina doties pieredzes apmaiņas braucienā.
Brauciena tēma: "Lauksaimnieciskās ražošanas blakusproduktu izmantošanas un pārstrādes tehnoloģijas, inovatīvu produktu ražošana".

Brauciena laikā plānots apmeklēt trīs Madonas novada saimniecības, kurās tiek ražoti interesanti, neparasti un inovatīvi produkti ne tikai vietējam Latvijas tirgum, bet arī eksportam.

Brauciena laikā apmeklēsim šādas saimniecības:
-Meistars Ritvars Točs, kurš iegūst vilnu no kokiem un augiem (no nātrēm, dadžiem, ugunspuķēm, niedrēm, kārkliem, kļavas, ābeles, pīlādža, apses, ozola u.c.), un no iegūtās vilnas rada jaunus produktus ar pievienoto vērtību
- SIA "Plūkt". PLŪKT ir premium Ziemeļu augu tējas zīmols. Uzņēmumā izstrādā tehnoloģiju un ražošanas ieviešanas plānus, kā arī pēta un rada jaunus, savstarpēji saderīgus PLŪKT tēju maisījumus. PLŪKT bioloģiski sertificētās tējas tiek eksportētas jau uz 14 valstīm, iepazīstinot pasauli ar Ziemeļu savvaļas pļavu un mežu augiem. Inovatīvs risinājums tēju iepakojumā-maisiņi no kukurūzas cietes
- "Meistars Sarkaņos" - uzņēmums, kurā tiek ražoti dažādi veselīgi sīrupi, ievārījumi, hidrolāti, fermentētas tējas, ozolzīļu kafija, pasterizētas bērzu sulas u.c produkti tikai no dabīgām sastāvdaļām.

Pielikumā pievienota detalizēta brauciena programma.

Informācija par braucienu:
• Brauciens notiks š.g. 30. jūlijā. Izbraukšana plānota no Cēsīm ar kopīgu autobusu (iekāpšanas vieta Bērzaines iela 5, bet var sarunāt arī citu iekāpšanas vietu, kas ir pa ceļam), plkst. 8.30 (laiks var tikt precizēts)
• Braucienam paredzēts dalībnieku līdzmaksājums 20,00 eur+PVN
• Līdzmaksājumā iekļauts: grupas vadītājs un organizators, trīs dažādu saimniecību apmeklējums, ekskursija pa saimniecībām, ozolzīļu kafija, sarunas ar saimniekiem, jautājumi un atbildes, pusdienas Praulienas pagasta brīvdienu mājā "Apiņu kalte"
• Pēc brauciena iespējams saņemt apliecinājumu par piedalīšanos pasākumā (iepriekš jāpiesaka apliecinājuma nepieciešamība)
• Ievērojot šī brīža epidemioloģiskās drošības noteikumus - autobusā jālieto sejas maskas

Brauciena dalībniekiem jābūt iesaistītiem lauksaimniecības nozarē un jāizpilda dalībnieka reģistrācijas anketa (pievienota pielikumā).

Pieteikšanās braucienam līdz 25. jūlijam!
Braucienā dalībnieku skaits ierobežots.
Informācija/pieteikšanās: Gunda Kazerovska, 26360434, gunda.kazerovska@llkc.lv vai Cēsu biroja vadītāja Dace Kalniņa, mob. 28381477, dace.kalnina@llkc.lv
Pēc pieteikuma saņemšanas, ar katru personiski sazināsimies un apstiprināsim dalības iespēju.

Brauciens notiek LAP 2014.-2020. apakšpasākuma "Saimniecību un mežu apmeklējumu nodrošināšana" LAD Līguma nr. LAD011018/P43 ietvaros. Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.
Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, audio un video ierakstu veikšana ar mērķi atspoguļot pasākuma norises gaitu. Uzņemtais materiāls var tikt reproducēts, izplatīts vai publicēts pasākuma organizatora interneta vietnēs un drukātajos materiālos.

Kontaktinformācija: 
Gunda Kazerovska, 26360434, gunda.kazerovska@llkc.lv
Reģions filtram: