Cēsis | Tiešsaistē ZOOM| "Laukiem būt" informatīvā diena 2022 Cēsu un Pierīgas konsultāciju birojā

Datums: 
14. Oktobris, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Tiešsaistē ZOOM

Aicinām uz LLKC Cēsu un Siguldas biroju organizēto informatīvo dienu par Valsts Lauku tīkla aktivitāti “Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai” - 14. oktobrī, plkst. 10.00. Informatīvā diena notiks tiešsaistē ZOOM.

2022. gada sezonā mācību process tiks kombinēts - mācības notiks gan attālināti, tiešsaistē ZOOM, gan 1-2 dienas klātienē Cēsīs vai Siguldā.

Sīkāka informācija par mācību norisi, datumiem un laikiem tiks sniegta informatīvajā dienā, bet ja Jums ir jautājumi vai nepieciešama papildus informācija par pasākumu, jautājiet jau tagad.

Plašāka informācija un pieteikšanās :
-LLKC Cēsu birojs:
gunda.kazerovska@llkc.lv, mob. 26360434
-LLKC Pierīgas birojs:
linards.ligeris@llkc.lv, mob. 28677152
Pieteikšanās informatīvajai dienai aizpildot pieteikšanās anketu elektroniski: https://forms.gle/ESbPW6WmYtwqUpdA8

@Sekot informācijai par pasākumu "Laukiem Būt!" var arī facebook.com - Konkurss "Laukiem Būt" @laukiembut
_________________________________________________________________________________________________________________
Pasākuma mērķis - atbalstīt gados jaunu cilvēku uzņēmējdarbības uzsākšanu lauku teritorijās, sniedzot iespēju iegūt ar uzņēmējdarbību saistītas zināšanas, apmeklējot intensīvu mācību kursu, un iespēju iegūt naudas balvu, ko var izmantot biznesa idejas īstenošanai, piedaloties jauno uzņēmēju konkursā.

Mācību dalībnieki – jaunieši, jaunie uzņēmēji un jaunienācēji laukos vecumā no 18 līdz 40 gadiem, individuāli vai komandā:
ar esošu uzņēmējdarbības ideju;
kuri ir idejas meklējumos un vēlas iegūt praktiskas iemaņas biznesa plāna izstrādē;
iepriekšējo gadu mācību un konkursa dalībnieki.
Mācību ilgums – 25 astronomiskās stundas.
Pieteikšanās mācībām – informatīvās dienas laikā aizpilda mācību pieteikuma anketu.
Pirmā kopīgā mācību dalībnieku tikšanās un iepazīšanās visā Latvijā notiks informatīvajā dienā – 14. oktobrī.

Mācībās ietvertās tēmas:
Idejas ģenerēšana, definēšana un attīstība / Uzņēmējdarbības pamati / Aktuālie finansējuma piesaistīšanas instrumenti laukos / Resursi un grāmatvedība / Biznesa plāns (būtība, sastāvdaļas, veidošana) / Finanšu plānošana / Tirgus analīze / Mārketings un reklāma / Prezentēšanas prasmes / Uzņēmēju labā prakse / Un citas uzņēmējam un uzņēmējdarbībā nepieciešamas tēmas.

Mācību noslēgums – beidzot mācības, jābūt vienkāršotā veidā izstrādātam projekta idejas formas aprakstam vai biznesa idejas plānam, pēc kura prezentēšanas tiek saņemts sertifikāts, kurš dod iespēju dalībai konkursā “Laukiem būt!”. Konkursā iespējams iegūt naudas balvas savas idejas īstenošanai.

Konkurss “Laukiem būt” paredzēts jauniešiem, jaunajiem uzņēmējiem un jaunienācējiem laukos vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kuriem ir gatava uzņēmējdarbības ideja un tie vēlas to attīstīt un ieviest dzīvē tuvākajā laikā. Konkursā var startēt fiziskas personas vai reģistrēti uzņēmumi, vai saimnieciskās darbības veicēji, kuru apgrozījums nepārsniedz 2000 eiro un, kuru uzņēmējdarbības pieredze (attīstot biznesa plānā pieteikto ideju) nav ilgāka par 3 gadiem. Uzņēmējdarbības idejas īstenošanas vieta ir visa Latvijas teritorija, izņemot republikas pilsētas un novadu teritoriālās vienības – pilsētas, kurās ir vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju.
Konkursa pieteikumu var iesniegt jaunietis, kurš piedalījies Pasākuma mācībās no 2020.-2022. gadam un, ieguvis apliecinājumu, bet līdz šim nav ieguvis naudas balvu Pasākuma konkursa fināla kārtā (1.-3.vieta).
Konkursa norise no 2022. gada decembra līdz 2023. gada aprīlim.

Kontaktinformācija: 
gunda.kazerovska@llkc.lv, 26360434
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma_info_diena_14.10.22.pdf235.46 KB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: