Izstādē “Riga Food” – par un ap Latvijas 100 gadu garšu

Simts mājražotāji no visas Latvijas.  Facebook konkursa “Meklējot Latvijas 100.gades garšu” ēdiena – uzvarētāja atklāšana katrā mūsu valsts novadā. Aizraujoša diskusija par to, kā un kādas veidosies Latvijas nākamo 100 gadu garšas. To visu starptautiskajā izstādē “Riga Food” aicina pieredzēt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Starp 100 izstādes dalībniekiem šogad būs sastopami arī jauni piedāvājumi. Tā ikviens varēs iepazīt un nobaudīt, piemēram, “Kugrēnu vīns” darīto piparmētru vīnu, “Mārlapiņu” saimnieks piedāvās mārrutku trifeles, Ligita Elksnīte – jau piemirsto cukurbiešu sīrupu, “Veselības laboratorija” – ābolu brendiju.

Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Šogad Latvijas reģionu hallē “Novadu garša Latvija” būs pat trīs saimnieki, kuri piedāvās dažādus produktus no kaņepēm. Tā Reinis Kļavis ieradīsies ar kaņepju saldējumu, jau iepazītaisObelisk farm” – ar kaņepju sēklām musli batoniņos, bet zemnieks Ingus Niedra – ar kaņepju pienu un kaņepju piena kokteiļiem. ”

Reģionu stendos mazos pārtikas ražotājus pārstāvēs arī nelielie kooperatīvi. Izstādē varēs sastapt tādus jau iepazītus un iemīlētus mājražotājus kā, piemēram, iepriekšējos konkursa “Tautas garša” uzvarētājus “Mazliet elegances”, z/s “Arumi”, “Ingverine”.

Gatavojoties izstādei, LLKC līdz augusta vidum Facebook aptaujā meklēja ēdienu, kas pēc Latvijas iedzīvotāju domām izturējis gadsimtu pārbaudi. Par to viennozīmīgi visos četros novados tika atzīts – kartupelis. Savukārt mūsdienu smalkās virtuves garšas izstādē iepazīt piedāvās šefpavārs Valters Zirdziņš.

Jaunums šogad būs arī paneļdiskusija  “Latvijas nākotnes 100 gades garša”, kas notiks 5.septembrī plkst. 14.00 un tiešraidē tiks translēta “Novada garša Latvija” Facebook vietnē. Vēl viens jaunums – visu izstādes laiku īstenas latvju saimnieces kārtīgā ķēķī radīs dažādus gardumus un vadīs meistarklases. Savukārt 7. septembrī  sadarbībā ar pavārzeļļiem no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma taps prezentācija “Tradīcijas un oriģinalitāte latviešu ēdienos”, kuras uzvarētāju noteiks ar “Tautas garšas” balsojuma palīdzību.

Plašāka informācija: Raivis Maksis, LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītājs, tālr. 20012703.

Ilze Rūtenberga-Bērziņa,

LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja

Pievienot komentāru