Nesēžam mājās, dodamies sēņot!

Preiļu pusē, tāpat kā daudzviet Latvijā, sēnes šogad bagātīgi saaugušas. Lai izbaudītu vasaras pēdējo dienu siltumu un meža skuju svaigumu, LLKC Preiļu konsultāciju biroja kolektīvs aicina sēņot ikvienu sēņu mīļotāju un pagatavot sēnes pēc tradicionālas receptes.

Nepieciešams:

  • sēnes
  • ūdens
  • sāls
  • citronskābe
  • etiķis
  • garšvielas

 Pagatavošana:

Sēnes novāra sālsūdenī (uz litru ūdens 2 ēdamkarotes sāls), tās nolej uz sieta un notecina. Marināde jāvāra uz pusi mazākā tilpumā, nekā ir novārītās sēnes. Marinādei uz litru ūdens ņem 1,5 ēdamkarotes rupjā sāls, ēdamkaroti cukura, 8-10 melno vai smaržīgo piparu graudus, lauru lapu, gabaliņu kanēļa miziņas un krustnagliņas. Var pievienot arī ķiploka daiviņu, anīsa vai koriandra sēklas un citas garšvielas. Skābumam pievieno ēdamkaroti citronskābes vai pusglāzi 8% etiķa. Marinādi pavāra 5 minūtes, tad tajā liek sēnes un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Sēnes vēl karstas pilda burkās un atdzesē. Pirms aizvākošanas katrā burciņā var ieliet mazliet olīveļļas.

Lai labi garšo!

LLKC Preiļu konsultāciju biroja kolektīvs

Pievienot komentāru