Veselīgais ātrais ēdiens

Nīderlande

Tiek izstrādāti jauni veģetārie ātrās ēdināšanas produkti, izmantojot svaigas mikroaļģes.

Projekta mērķis ir attīstīt ātrās ēdināšanas produktus (uzkodas) ar unikālām īpašībām, labu garšu, izmantojot, zaļu ilgtspējīgu komponentu, proti, svaigas mikroaļģes.

Darbību apraksts

Projektā paredzēts veikt izpēti un izstrādi, lai izveidotu augstas kvalitātes piemērotas svaigas mikroaļģes, ko var izmantot pārtikas ražošanā, un galaproduktam, ja iespējams, jāsatur 25% -50% svaigas aļģes pat pēc sasaldēšanas vai karsēšanas.

Aktivitātes:

  • Pētīt svaigu mikroaļģu uzturvērtību un izturēšanos tūlīt pēc ražošanas un īpašos apstākļos;
  • Svaigu mikroaļģu izstrāde, kas piemērota uzkodām;
  • Svaigu mikroaļģu pārbaude derīguma termiņam, garšai, stabilitātei un  uzturvērtības palielināšanai.
  • Fermentācijas procesa izpēte un uzturvērtību pielāgošanas iespējas;

Kopējais finansējums: 320 752 EUR

Plašāka informācija pieejama šeit:

https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/find-connect/projects/green-fast-food