Bioekonomika

“Augsnes veselība ir katras saimniecības un katra lauksaimnieka vissvarīgākais kapitāls, kā arī labas ražas pamats, kas savukārt ir nozīmīgs finansiālās dzīvotspējas faktors,” tā uzsver Somijas lauksaimniecības konsultāciju centra “ProAgria” eksperte Elīna Valkeneina (Elina Valke

Eiropas Zivsaimniecības sadarbības tīkla (FARNET) sagatavotā bukletā apkopoti praktiski dažādu valstu padomi Zivsaimniecības vietējām rīcības grupām (ZVRG), projektu virzītājiem un vietējas nozīmes ieinteresētām personām par to, kā īstenot aļģu ražošanu savā teritorijā atbilstoši ES centieniem atbalstīt šo sektoru.

Gandrīz vai 30 gadus ceptuvē, kas atrodas meža ielokā, vien piecu kilometru attālumā no Ventas rumbas, tiek ceptas tortes no Latvijā ražotiem produktiem.

Ceptuves īpašniece, Latvijas Amatniecības kameras konditore – meistare Inese Goldmane kopā ar palīgiem ik gadu te izcep gandrīz 20 tonnas toršu.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs 22. septembrī organizēja pieredzes apmaiņas braucienu uz Vidzemi, lai iepazītu uzņēmējus, kuri domā par efektīvu un ilgtspējīgu bioresursu izmantošanu savā ražošanā.

Tiek īstenots projekts, kura mērķis ir izstrādāt inovatīvas bezatlikuma tehnoloģijas skābētu kāpostu sulas pulvera (dehidrāta) iegūšanai un pielietošanai jaunu produktu radīšanā ar augstu pievienoto vērtību pārtikas, kosmētikas un citās jomās.

GRUPA NOKOMPLEKTĒTA!

LLKC aicina piedalīties pieredzes apmaiņas braucienā (ar līdzmaksājumu) š.g. 22. septembrī "Bioekonomika dažādu nozaru saimniecībās", kura laikā tiks apmeklēts:

Aicinām piedalīties izglītojošā seminārā uzņēmējiem "Ilgtspējīga bioresursu izmantošana ražošanā", kas š.g. 27. augustā notiks Lielvārdē, Koprades telpās “CoLabora”, Ausekļa ielā 1A.

Vidzemes plānošanas reģions un Rīgas Tehniskā universitāte aicina pārtikas nozares uzņēmējus pieteikties eksperimentālai inovāciju koprades laboratorijai, lai kopā ar pētniekiem attīstītu ilgtspējīgus pārtikas iepakojuma risinājumus. Tā paredz iepriekšēju sagatavošanos un divas klātienes tikšanās novembrī.

Prioritāri aicināti pieteikties Vidzemes uzņēmēji, taču izvērtēti tiks visi pieteikumi.

Reinis Rozenbergs LLKC rīkotajā konkursā “Laukiem būt!”  prezentēja visnotaļ inovatīvu un perspektīvu ideju. Nākotnē, iespējams pat ne tik tālā, bišu tranu cirmeņu izmantošanai pārtikā būs sava īpaša niša kulinārajā praksē.

Aizvadītā gada novembrī uzsākts inovatīvs zinātnes sadarbības projekts “Mūsdienīga briežu pilna cikla bioekonomiska bezatlikumu pārstrāde ar gala produktu – izejvielu ar augstu pievienoto vērtību pārtikas, kosmētikas un farmācijas industrijai iegūšanai”, kura mērķis ir nodrošināt staltbriežu liemeņu bezatlikumu pārstrādi, pagarinot svaigas briežu gaļas derīguma termiņu un izstrādājot tehnoloģiju kaušanas blakusproduktu ieguvei un pārstrādei.

Lapas

Subscribe to RSS - Bioekonomika