Jauniešu Uzņēmējdarbības forums startam Alūksnē

Datums: 
9. Oktobris, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Jaunsētas

Kā uzsākt savu uzņēmējdarbību? Kas tam ir nepieciešams? Vai man kāds var palīdzēt? Ir daudzi jaunieši, kurus nodarbina šādi un līdzīgi jautājumi. Lai rastu atbildes, ģenerētu jaunas idejas, dalītos iedvesmojošos pieredzes stāstos un veidotu kontaktus turpmākajai sadarbībai.
Dienas pirmajā pusē jaunieši veidos un attīstīs dažādas biznesa idejas, izzinās uzņēmējdarbības uzsākšanas praktisko pusi, savukārt dienas otrajā pusē jau pieredzējuši uzņēmēji no Alūksnes un Gulbenes dalīsies savos pieredzes stāstos un padomos jauniešiem.

Īpaši aicināti piedalīties jaunieši no 18 līdz 30 gadu vecumam, kas tuvākajā nākotnē plāno uzsākt uzņēmējdarbību. Alūksnes novada jauniešiem šis var kļūt par lielisku pamudinājumu piedalīties Alūksnes novada pašvaldības drīzumā izsludinātajā jauniešu biznesa ideju konkursā.

Forumu vadīs Valmieras Biznesa un inovācijas inkubatora projektu vadītāja un pieredzējusī neformālās izglītības apmācītāja Ieva Garjāne un biedrības "52 franki" vadītājs, finanšu analītiķis Uldis Boldāns. Eksperta lomā iejutīsies Rīgas Biznesa skolas asociētais profesors Claudio Rivera.

Jaunieši aicināti pieteikties forumam līdz 6.oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu tiešsaistē http://ej.uz/forums09_10 .

Pasākums notiek projekta “TUESI.LV” ievaros. Projekta “TUESI.LV” mērķis ir veicināt Latvijas reģionu jauniešu līdzdalības, uzņēmējdarbības un sadarbības prasmes. Projekta ietvaros visos Latvijas reģionos norisinās forumi, tikšanās, diskusijas, apmācības, kā arī citas aktivitātes, kuru laikā bērni un jaunieši iegūst līdzdalības, uzņēmējdarbības un sadarbības prasmes un pieredzi, lai iesaistītos savas pašvaldības dzīvē un sabiedrībā notiekošajā.

Projektu "TUESI.LV" īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar vairākām citām organizācijām un pašvaldībām Latvijā. Šis pasākums tiek īstenots sadarbībā ar Aluksnes Bērnu un jauniešu centru un Alūksnes novada pašvaldību. Projekta informatīvais sadarbības partneris ir A/S “Dienas mediji”.

Projektu "TUESI.LV" finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projektu "TUESI.LV" finansē EEZ finanšu instruments, Latvijas valsts un Aizputes novada dome. Vairāk informācijas www.sif.lv , www.eeagrants.lv , www.eeagrants.org un www.aizputesnovads.lv .

Papildus informācija
Ilze Zvejniece
Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu metodiķe
tālr.64322402
jauniesi.abjc@gmail.com