Aizkraukles mājražotāji papildina zināšanas
Aizkrauklē 10. maijā notika kārtējā mājražotāju tikšanās. Šoreiz lektori bija pētniece Asnate Ķirse no LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes un LLKC projektu vadītājs Raivis Maksis.
Tēma tika izvēlēta atbilstoši mājražotāju izteiktajām vēlmēm iepriekšējā reizē. Asnate Ķirse pastāstīja par pārtikas drošumu un nekaitīgumu, par pārtikas pārstrādes faktoru temperatūras un tehnoloģiju veida ietekmi uz gala produktu. Tika apskatītas dažādas pārtikas produktu grupas. Klausītāji uzzināja, kā sagatavot pēc iespējas veselībai derīgāku produktu, kādu tehnoloģiju labāk izvēlēties, par produktu termiskās apstrādes zemākām, augstākām temperatūrām un apstrādes laiku.
Raivis Maksis pastāstīja par pieteikšanos izstādei “Riga Food” un par pašas izstādes organizatoriskajiem jautājumiem.
Šoreiz klausītāju vidū bija vairāki mājražotāji, kuriem interesēja gaļas apstrāde un mazās kautuves. Tā varētu būt tēma nākamajai tikšanās reizei. Vairāki dalībnieki arī izteica vēlmi smelties pieredzi un idejas no citām valstīm.
Ineta Sproģe,
LLKC Kokneses novada lauku attīstības konsultante
Pievienot komentāru