Konference „Latvijas piensaimniecība kā konkurētspējīga tautsaimniecības nozare”

Datums: 
11. Decembris, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Zemkopības ministrijas 2. stāva zālē

Lai kopīgās diskusijās noskaidrotu, kāda ir sagaidāma Latvijas piensaimniecības nākotne, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu, š.g. 11.decembrī organizē konferenci „Latvijas piensaimniecība kā konkurētspējīga tautsaimniecības nozare”. Pēdējo mēnešu krīze piensaimniecībā aktualizējusi jautājumu par to, kā piensaimniekiem strādāt turpmāk, lai veicinātu nozares konkurētspēju.

 Par Latvijas piena nozares attīstības virzieniem no 2014.līdz 2020.gadam un turpmāko valsts politiku tās stabilizācijai, konferences dalībniekus uzrunās LR Zemkopības valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe-Krieviņa. Par norisēm Latvijas un Eiropas Savienības valstu piena tirgū un Lietuvas un Igaunijas pieredzi stāstīs Eiropas lauksaimnieku jumta organizācijas COPA/COGECA eksperte piena nozares jautājumos Silvija Dreijere. Par līdzīgo un atšķirīgo piena un citās nozarēs, kā arī par piena nozares iespējām savā skatījumā, klātesošos informēs SIA „Latvijas Piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere piensaimniekus uzrunās par efektīvas saimniekošanas iespējām piena nozarē Latvijā. Piena nozarei tik nepieciešamo SVID analīzi veiks un par iespējām izmantot nozares stiprās puses klātesošos informēs ekonomists Pēteris Strautiņš.

 Pēc Krievijas noteiktā embargo, daudz tiek runāts par nepieciešamību piensaimniekiem ar savu produkciju doties uz jauniem tirgiem, un kā viena no iespējām tiek minēts arī plašais Ķīnas tirgus. Par biznesa iespējām šajā tirgū, klātesošos uzrunās Latvijas – Ķīnas biznesa padomes priekšsēdētājs Artis Kampars. Tuvojoties 2015.gadam, ļoti aktuāls ir kļuvis piena kvotu jautājums, tādēļ Lauksaimniecības datu centra direktors Ivans Vorslovs stāstīs par piena kvotu izpildi Latvijā un risinājumiem to pārsniegšanas gadījumā. Konferences noslēgumā veterinārārsts un ganāmpulka menedžmenta speciālists Pēteris Dambergs piensaimniekus informēs par piensaimniecības iekšējām rezervēm un tādiem piensaimniecības efektivitāti ietekmējošiem faktoriem kā gaiss, ūdens, dzīvnieku komforts, barība, miers u.tml.

 Uz konferenci laipni aicināti piensaimniecības kooperatīvu biedri, piensaimnieki un ikviens interesents! Konference norisināsies ceturtdien, 11.decembrī, no plkst. 10.00 – 15.30 (reģistrācija no plkst.9.00), Zemkopības ministrijas 2.stāva zālē, Republikas laukumā 2, Rīgā. Pieteikšanās konferencei, rakstot uz sabine.puke@llka.lv vai zvanot 29145958. Vairāk informācijas www.llka.lv

Pielikums: 
PielikumsIzmērs
dk_piena_konference_gala.docx6.05 KB
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: