Atvērto durvju dienu par kontrolēto drenāžu

Datums: 
12. Oktobris, 2023
Vieta: 
z/s

Vides risinājumu institūts un Latvijas Dabas fonds aicina interesentus uz atvērto durvju dienu par kontrolētās drenāžas pielietojumu lauksaimniecībā. Pasākums notiks 12. oktobrī pulksten 10.00 Smiltenes novada Z/S "Rožkalni".

 Pieteikties pasākumamhttps://ej.uz/pieteiktiesdalibai

Šogad piedzīvotais sausākais maijs meteoroloģisko novērojumu vēsturē ir spilgts apliecinājums tam, cik svarīgi lauksaimniekiem ir risinājumi, kas palīdz veiksmīgi pārciest dažādus klimata ekstrēmus. Kontrolētā drenāža, kas ļauj regulēt noteci no lauka un izmantot to lauka apūdeņošanai sausākā laikā, pavisam noteikti ir viens no šādiem risinājumiem! Tādēļ aicinām zemkopjus un citus interesentus iepazīt kontrolētās drenāžas metodi Atvērto durvju dienas laikā Z/S "Rožkalni". Pasākumā būs iespēja dabā aplūkot funkcionējošu kontrolētās drenāžas sistēmu, kā arī uzdot ekspertiem sev interesējošos jautājumus.

Atvērto durvju dienā piedalīsies Z/S "Rožkalni" agronoms Gatis Pētersons, Vides risinājumu institūta pētniece Rūta Abaja un Latvijas Dabas fonda pārstāvis Ģirts Strazdiņš. Precīzas norādes par pasākuma norises vietu tiks nosūtītas interesentiem.

Kontaktinformācija: 
Ieva Vītola, ieva.vitola@vri.lv
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: