Kvalitatīva skābbarības sagatavošana

Datums: 
13. Decembris, 2023
Vieta: 
Branku Brančotava

Pasākuma lektors:  Timac Agro Latvia Lopkopības produktu vadītājs, Mg.Vet. Jurijs Brente

Datums un laiks: 13. decembris 2023, plkst. 10-16

Tēmas:

1.   Neatbilstoši sagatavotas skābbarības ietekme uz slaucamo govju veselību un produktivitāti

  • ·        Kas ir pienskābe, etiķskābe, propionskābe un sviestskābe? Kā tās rodas un kāds ir to vēlamais daudzums
  • ·        Kā šo gaistošo taukskābju koncentrācija barībā ietekmē barības apēdamību, barības stabilitāti un vielmaiņas slimības
  • Cukuru un proteīnu zudums barībā, kā to noteikt un novērst.

2.  Kā pareizi piepildīt un nosegt skābbarības tranšejas/ stirpas. Pareizais un "sociālais" variants.

  • Praktiskie padomi dažādās situācijās

3.Skābbarības analīžu interpretācija. Vai tikai pēc NIR var noteikt fermentācijas izdošanos/ neizdošanos?

  • Pētījumi un prakse analizējot skābbarības sastāvu un kvalitāti.

4.Vai govs visās laktācijas stadijās uzņem visu, kas tai nepieciešams un aprēķināts TMR?

  • Izaicinājumi, kas ietekmē apēstās barības daudzumu un kā ar tiem cīnīties.

 

Pasākuma vieta: Branku Brančotava, Saules iela 2, Brankas, Cenu pagasts, Jelgavas novads, LV-3042

Reģistrācija un papildu informācija: timacagrolatvia.lv sadaļā AKTUALITĀTES, mob. 20208712

Kontaktinformācija: 
mob. 20208712
Reģions filtram: