Jautrā mašīntalka Padurē

Datums: 
12. Septembris, 2015
Vieta: 
Padures klēts
Nozare: 

Sestdien, 12. septembrī, Kuldīgas novada Padurē pie Padures muižas klēts norisināsies pasākums “Jautrā mašīntalka Padurē” ar gadatirgu, izstādēm, koncertiem, radošajām darbnīcām un iespēju darbībā redzēt īstu darbojošos kuļmašīnu. Pasākumu vadīs un mašīnista lomā iejutīsies Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers.

Pasākums sāksies plkst. 15:00 ar rudens gadatirgu, kurā gaidīti visi, kam ir ko tirgot, un izstādēm, kurās piedalīsies arī Padures aušanas pulciņš “Andava”. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās par graudu un salmu tēmu, uzzināt, kā izskatās labības kūlīši, kā sasiet statiņus, iemācīties darināt salmu gredzenus.

Tāpat pasākumā varēs iesaistīties dažādās atrakcijās un vizināties zirga pajūgā. Norisināsies arī koncerts mašīntalku stilā, kurā piedalīsies Ēdoles, Padures un Snēpeles pagastu kultūras namu pašdarbnieki, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas Padures filiāles audzēkņi, folkloras kopa “Nārbuļi” un citi atpazīstami viesi. Laipni aicināti visi, kuri vēlas izstāstīt stāstus par to, kā kādreiz norisinājās mašīntalkas, jo darbosies arī brīvais mikrofons. Tāpat apmeklētāji aicināti dalīties ar fotogrāfijām no mašīntalkām.

Plkst. 17:00 iedarbinās pasākuma vaininieci – kuļmašīnu. Kuļmašīna kādreiz reāli darbojusies Kuldīgas novada Rumbas pagastā. Iegādes brīdī tā nebija darba kārtībā, bet trīs gadu laikā pilnībā atjaunota, pateicoties biedrībai “Padure” un sponsoru atbalstam. Pasākuma saviesīgajā daļā pasākuma apmeklētājus cienās ar talkas zupu.

Paralēli pasākumam būs apskatāma Padures klēts un tajā iekārtotā ekspozīcija par Padures pagasta vēsturi.

Kontaktinformācija: 
Alise Volanska, mob.t. 29753278
Reģions filtram: