Leader finansējums Dundagas, Talsu un Ventspils novadā

Datums: 
18. Aprīlis, 2016 līdz 18. Maijs, 2016
Nozare: 

Biedrība “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” (ZBA) sabiedrības virzīto vietējās attīstības stratēģiju īstenos, piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) fonda finansējumu, trīs novados: Dundagas, Talsu un Ventspils, kopskaitā 17 pagastos un vienā pilsētā – Piltenē. Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) finansējuma apguve paredzēta: Kolkas, Tārgales, Vārves, Užavas, Jūrkalnes pagastos un Ventspils pilsētas teritorijā.

ZBA vīzija ir “Radoši, uzņēmīgi un sociāli aktīvi iedzīvotāji, kuriem kopīga darba rezultātā ir radusies izpratne par savas teritorijas attīstības nozīmību, ko īsteno attīstot vietējo ekonomiku un aktivizējot kopienu”.
Vietējā rīcības grupa jau ir uzsākusi stratēģijas īstenošanu un izsludinājusi projektu konkursu gan ELFLA, gan EJZF finansējuma piesaistei.

Izsludināta 1.kārta Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma 19.2. „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” sekojošās aktivitātēs: 19.2.1. „Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas” un 19.2.2. „Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas”. Projektu iesniegumu pieņemšana notiek no 2016.gada 18.aprīļa līdz 18.maijam ZBA telpās Ventspilī un Dundagā. Kopējā summa, uz kuru iespējams pretendēt ir 734 179,91 EUR jeb 50% no kopējā pieejamā finansējuma.

Ekonomikas stiprināšanas aktivitātes ietvaros paredzēts atbalstīt sabiedrisko un reliģisko organizāciju, pašvaldību un uzņēmēju iniciatīvas vietējo iedzīvotāju interešu jomā telpu izveidei, labiekārtojumam, aprīkojumam, ārtelpas elementiem, apmācībām. Priekšroka tiks dota projektiem, kuri vērsti uz bērnu un jauniešu interešu un fizisko spēju attīstīšanu, lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu, kultūrvēstures mantojuma un dabas objektu pieejamību un efektīvu izmantošanu.

„Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” ietvaros paredzēts atbalstīt sabiedrisko un reliģisko organizāciju, pašvaldību un uzņēmēju iniciatīvas vietējo iedzīvotāju interešu jomā telpu izveidei, labiekārtojumam, aprīkojumam, ārtelpas elementiem, apmācībām. Priekšroka projektiem, kuri vērsti uz bērnu un jauniešu interešu un fizisko spēju attīstīšanu, lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu, kultūrvēstures mantojuma un dabas objektu pieejamību un efektīvu izmantošanu. Tāpat tiek gaidīti infrastruktūras uzlabošanas projekti – pašvaldību, sabiedrisko un reliģisko organizāciju, uzņēmēju iniciatīvas infrastruktūras attīstībai publiski izmantojamiem objektiem to labiekārtošanai/ izveidei un kvalitatīvai piekļuvei (brīvdabas estrādes, parki, atpūtas vietas, dabas takas ar atpūtas elementiem, publiskie sporta un rotaļu aktivitāšu laukumi, kapsētu teritorijas un citas tamlīdzīgas vietējai sabiedrībai aktuālas un publiski pieejamas vietas).

Ir izsludināta arī 1. kārta Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda (EJZF) Latvijas Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 43.02. „Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātēs: 43.02.1. „Pievienotās vērtības veidošana un inovācijas veicināšana visos zvejas akvakultūras produktu piegādes posmos” un 43.02.2. „Darbību dažādošana zivsaimniecības nozarē un citās jūras ekonomikas nozarēs” un 43.02.3. “Vides resursu vairošanai vai izmantošanai, kā klimata pārmaiņu mazināšanai”.

Projektus pieņems no 2016. gada 13. maija līdz 13. jūnijam. Izsludinātais finansējums 231 945,95 EUR.

Kontaktinformācija: 
www.ziemelkurzeme.lv
Reģions filtram: