Kandavā Latvijas Lauku kopienu parlaments "Visai Latvijai jādzīvo! – Lauku nākotnes ceļa izstrāde" un pieredzes braucieni

Datums: 
15. Jūnijs, 2017 līdz 18. Jūnijs, 2017
Nozare: 

Aicinām līdzdarboties, dalīties ar savu viedokli un pieredzi, piedaloties 3.Latvijas Lauku kopienu parlamentā "VISAI LATVIJAI JĀDZĪVO!", kas šogad notiks no 15. līdz 18.jūnijam Kandavā!

2013. gadā mēs dzirkstošām acīm, ievirzījām Lauku kopienu parlamenta kustību dzīvē, 2015. gadā parlaments ietvēra Latvijas prezidentūras ES padomē nozīmīgus jautājumus, bet šobrīd – īsi pirms Latvijas simtgades un jaunu plānošanas dokumentu izstrādes, Latvijas Lauku kopienu parlamenta centrālā tēma ir "Latvijas vērtības, Latvijas lauku vērtības: vakar, šodien un rīt", kas ļaus palūkoties Latvijas skaistumā ne tikai pagātnes aspektā un šodienā, bet arī akcentēs to, kādas vērtības vēlamies atstāt nākotnei. Pasākuma laikā mēs kopā Latvijas lauku kopienu pārstāvjiem, politikas veidotājiem un attīstības organizāciju pārstāvjiem veidosim kopīgas diskusijas un iespējamos risinājumus lauku attīstībai par šādiem jautājumiem:

  • Vērtībās balstīta lauku attīstība;
  • Latvijas lauki šodien;
  • Vai Latvijas lauki ir pagātne?;
  • Latvijas lauku nākotne.

Parlamenta laikā, pulcējoties vairāk kā 200 dalībniekiem, līdztekus interesantām politikas veidotāju, praktiķu un teorētiķu diskusijām paneļu sesijās un ziņojumos, labajām praksēm un pieredzes braucieniem, būs arī līdzvērtīgas diskusijas starp kopienu pārstāvjiem, NVO, uzņēmējiem, pašvaldību pārstāvjiem, lauku attīstības veidotājiem, akadēmiķiem, viedokļu līderiem un politikas veidotājiem.

Programma ir daudzveidīga un ļoti bagātīga, sākot, ar 15. jūnija spēka sarunām par mūsu pašu vērtībām un mūsu lepnumu savā dzīvesvietā – iedvesmas cilvēkiem, procesiem, ražojumiem vai pasākumiem, turpinot ar daudzveidīgām sesijām un diskusijām visas dienas garumā, ko noslēgs pasakaina pieredze un ceļojums laikā Kandavas vakarā, savukārt 17.jūnija rīta daļā būs kulminācijas brīdis, kurā tiks prezentēta iepriekšējās dienās izstrādātā vīzija un tālākais rīcības plāns konkrētu politikas dokumentu kontekstā lauku nākotnes veidošanai. Pateicoties brīnišķīgai sadarbībai ar Kandavas novada pašvaldību un Kandavas partnerību, jums būs iespēja arī piedalīties dienas vai nakts, tuvākos vai tālākos pieredzes braucienos, izzinot vietējās iniciatīvas, atbilstoši savām vēlmēm. Šogad programma paredzēta īpaši bagātīga, kas ļaus gūt plašu pieredzi.

Kļūsti par daļu no šī procesa, līdz 12. maijam piesakot savu dalību te: ej.uz/3LLKP. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām savu dalību pieteikt pēc iespējas ātrāk.

Vēstulei pievienota Latvijas Lauku kopienu parlamenta darba kārtība, kā arī pieredzes braucienu apraksts, savukārt vairāk informāciju par Lauku kopienu parlamentu var iegūt www.laukuforums.lv, vai sazinoties ar mums!

Uz tikšanos Kandavā! Latvijas Lauku foruma komanda

Kontaktinformācija: 
Kristaps Gušča, kristaps@llf.partneribas.lv, tel. 28667673
Pielikums: 
Reģions filtram: