Rīgas svētkos notiks tirgus “Ražots Sēlijā”

Datums: 
18. Augusts, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Esplanādes laukums
Nozare: 

Pirmo reizi Rīgas svētkos notiks tirgus “Ražots Sēlijā”, kurā piedalīsies dalībnieki no Sēlijas novadu apvienības pašvaldībām — Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novada.

Tirgus ar plašu kultūras programmu norisināsies sestdien, 18. augustā pašā Rīgas centrā.— Esplanādē no 10. līdz 19.00. Visas dienas garumā rīdziniekiem un svētku viesiem būs iespēja izgaršot Sēlijas ražotāju gardumus, iegādāties mākslinieku un amatnieku meistardarbus, kā arī uzzināt par tūrisma un atpūtas iespējām novados. Tirgu papildinās kultūras programma, kurā uzstāsies pašdarbības kolektīvi no dažādiem Sēlijas novadiem.

Aknīstes novads galvaspilsētā izrādīs Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas Aknīstes filiāles audzēkņu  priekšnesumus.

Ilūkstes novada biedrība “Spole” vedīs zeķes ar sēļu rakstiem un austus darinājumus, kā arī aicinās piedalīties rokdarbu meistarklasē. Bet uz tirgus skatuves rīdzinieki varēs noskatīties amatierteātra izrādi “Sēlis meklē sievu”.

Jaunjelgavas novadu pārstāvēs četri tirgotāji. Biedrība “Trejdeviņi pūri” var lepoties ar zināšanām par Augšzemes novada etnogrāfisko tautastērpu, bet “RADI Jaunjelgavā” atpazīstama ar skaistām dāvanas, somām un galdautiem.

Jēkabpils novadu pārstāvēs gan keramiķe Anda Svarāne, gan Kaldabruņas biedrība “Ūdenszīmes” ar stikla rotām. Tāpat Rīgā varēs iegādāties Jēkabpils novadā austas jostas.

Neretas novads lepojas ar amatnieku darinājumiem — tirgū varēsit iegādāties Jolantas Albrehtas un Mirdzas Brūniņas veikumu. Saldākas dzīves kārotājiem no Neretas tiks piedāvāti arī medus un biškopības produkti.

Salas novada maiznīca “Dona” priecēs ar visā Latvijā iecienītu rupjmaizi un konditorejas izstrādājumiem. Tirgus viesi varēs aplūkot Marutas Vītoliņas gleznas un  iegādāties neparastos uzņēmuma “Baltā koka sirds” darinājumus. Uz skatuves kāps Sēlpils amatierteātris "Ore", lai izrādītu P. Putniņa lugu "Paši pūta, paši dega".

Viesītes novads uz Rīgu vedīs gardus sierus, medu un rokdarbus. No Saukas dabas parka bagātībām tiks piedāvāts Elitas Kļaviņas melnā plūškoka sīrups un zemnieku saimniecības “Vilciņi” olas, ķiploki un tūrisma piedāvājums. Bet par tūrisma un atpūtas iespējām Sēlijā stāstīs Viesītes muzejs “Sēlija” un Viesītes tūrisma punkts.

Galvaspilsētas svētku programmā šāda mēroga Sēlijas pārstāvniecība iekļauta pirmo reizi. Projekta iniciatore ir Sēlijas novadu apvienība, sadarbojoties ar visu pašvaldību atbildīgajiem speciālistiem. Cerēsim, ka tirgus “Ražots Sēlijā” kļūs par neatņemamu Rīgas svētku programmas daļu, kā tas jau vairāku gadu garumā noticis ar Latgales dienu Rīgā.  Būsim lepni par savu Sēliju!

 

 Informāciju sagatavoja

Jānis Dzimtais,

Viesītes novada Tūrisma informācijas punkts.

Kontaktinformācija: 
Jānis Dzimtais, 29 116 334
Reģions filtram: