Naivais brīvdabas minifestivāls "ĀBOĻDĀRZS"

Datums: 
11. Maijs, 2019
Vieta: 
Bārbele
Nozare: 

2019. gada 11. maijā no plkst. 12:30 - jau trešo gadu pēc kārtas - senā Gaismas ābeļdārzā - Bārbeles pagastā, Vecumnieku novadā, notiks naivais brīvdabas mini festivāls «Āboļdārzs».

Rosoties kukaiņiem, dūcot bitēm un cerībā par baltām ābeļu kupenām veroties vaļā, visas dienas garumā Āboļdārzs tiks piepildīts ar bērnu čalām, smaidīgām sejām un dzīvo mūziku. Latviešu tautas mūzika un orģinālmūzika skanēs muzikālās apvienības «Svīres» izpildījumā, bet pasaules mūziku iegriezīs grupa «Secret Sounds». Mūziķu apvienība «Smart Casual”, ievedīs klausītājus 30-40to gadu džeza atmosfērā, un «Ineses Bērziņas trio» uzjauks muzikālo kokteili. Starp mūzikas skaņām Jaunā Rīgas Teātra aktieris un novadnieks Vilis Daudziņš lasīs dzeju.

Pirmo reizi festivālā piedalīsies arī māksliniece no Lietuvas – Alina Orlova, kas Latvijā jau ir uzstājusies vairākās reizes. Katru reizi viņas koncertos klausītāji tiek ievilkti unikālā, liriskā, intriģējošā atmosfērā. Viņas maģija vēl nav atstājusi vienaldzīgos.

Par latviešu mīlestību vēl naivāk var būt dziesmas par mīlestību, kuras izpildīs Andris Keišs un Jēkabs Nīmanis ar grupu starp ziedošām ābelēm, kas tālajā 2004. gadā radītas Jaunā Rīgas Teātra izrādei “Latviešu Mīlestība”. Dziesmas ir tik izturētas un vienkāršas savā naivumā, ka nu jau kļuvušas par klasiku.

Nakts uguns performance iespīdinās un parādīs ābeļdārzu pilnīgi citā “gaismā”, bet īpašās pavasara nakts sākumu ieskandinās DJ Nina Elektrichka audiovizuālā performance.

Kā arī knosīsies visdažādākās aktivitātes ģimenēm un dažādu vecumu bērniem - Alda Kalniņa Zilu Brīnumu fizikas šovs rādīs brīnumus, kas ir tepat deguna priekšā. Ilzes Tigules radošajā meistardarbnīcā varēs radīt skaistas lietas no dabas un otrreiz izmantojamajiem materiāliem. Sudraba pīlādzis rotas un alvas liešanas darbnīca, kur varēs izliet dolomīta formās autentiskas arheoloģiskas rotas no alvas. Banana Chill kendama čempionātā cīņa par vērtīgām un garšīgām balvām. Slackline ļodzīgās virves uz kurām pārbaudīt un trenēt līdzsvara izjūtu. Zemgales sētas «Everti» klūgu masāža un neirografika un Yury Podusov tējas ceremonija. Senajā ābeļdārzā un «Radi Vidi» fantāziju pasaulē brīnumi kļūs īsti!

Vēdera un kulinārajai baudai piedāvājumā būs burito un zupas no Vecumnieku kafejnīcas «Sēdnīca», pankūkas, karstas maizes, kafija un kokteiļi no dizainbāra «M50», burgeri no «Bosa Burgers», «Mr. Plūmes» sidri un Skrīveru mājas saldējums.

Lielisku skaņu un gaismu sarūpēs PXB.lv

Ieeja no 12.30, koncerti no 13.00 līdz 24.00

Varēs palikt pa nakti zem ābelēm savās teltīs. Laisko svētdienas rīta branču piedāvās dizainbārs «M50».

Biļetes – tickteshop.lv. Lai saglabātu komfortu, ko veido arī apmeklētāju daudzums, biļešu skaits būs limitēts.

Minifestivālu atbalsta Vecumnieku novada dome, Keefa Simply Food, kafejnīca Sēdnīca, SIA Ābolis, Slackline un Banana Chill, Bauskas kultūras centrs.

Kontaktinformācija: 
tel 28254695 olmens1@gmail.com
Reģions filtram: