Gaismas ceļš izgaismos Kurmeni un Skaistkalni

Datums: 
17. Jūnijs, 2020
Vieta: 
Skaistkalnes pagasts
Nozare: 

Gaismas ceļš izgaismos Kurmeni un Skaistkalni

Sagaidot 2020.gada vasaras Saulgriežus, apkārt Latvijai pa 1836 ceļu, kas vijas pa Latvijas (pie)robežu, tiks nestas Gaismas lāpas – izgaismojot Latviju, veidojot Gaismas un mīlestības ceļu.

Apvienojoties 1836, Stirnubuks.lv komandām, Dinam Vecānam, kurš 2017. gadā apskrēja apkārt Latvijai, un brīvprātīgo tempa turētāju komandām, divas gaismu lāpas no Krāslavas uzsāks ceļu viena otrai pretī, lai nepilnu 6 dienu laikā 20.jūnija novakarē satiktos Kolkas ragā. Skrējiens uzsāksies 16.jūnijā, un tā dalībnieki mainīsies aptuveni ik pa 20 km, nododot lāpu viens otram, nodrošinot Gaismas ceļa nepārtrauktu ritējumu, vijoties ap Latviju. Skrējiens notiks pa 1836 ceļu, ceļu, kas 2018. gadā tika dāvāts Latvijai tās simtgadē.

Skrējiena laikā no vienas uguns tiks iedegti ugunskuri visapkārt Latvijai, veidojot šo Gaismas un mīlestības ceļu. Ikvienam būs iespēja sekot attālināti līdzi šim skrējienam – dzīvojot līdzi, daudzinot un atbalstot, jo tikai kopā mēs varam izdziedāt ceļu kā Lielvārdes jostas rakstus – gaišā latviskā gara spēkā.

Tehniskā informācija par skrējiena gaitu:

1836 Gaismas ceļš uzsāksies 16. jūnijā, plkst.10:00, 18. novembra laukumā, Krāslavā.

Ceļā dosies divas skrējēju komandas – Ziemeļaustrenis un Dienvidrietenis (strikti ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un prasības!), lai katrs pa savu pusi apmīļotu Latviju, nesot Gaismu un 20.jūnija novakarē tiktos Kolkas ragā.

Plānots, ka katra tempa turētāju komanda sastāvēs no 3 skrējējiem – Kapteiņa un diviem pavadošajiem skrējējiem. Katra komanda nes Gaismas lāpu, veicot ~20km distanci. Pēc šīs distances veikšanas tiek iedegts ugunskurs, un lāpa tiek nodota nākamajai tempa turētāju komandai, kas turpina ceļu. Kopumā Gaismas ceļā dosies 46 vienības pa Ziemeļu pusi un 41 pa Dienvidu pusi, iededzot 87 ugunskurus, izgaismojot Latviju.

Īpaša līdzdalība tiek sagaidīta no Gaismas ceļa komandu kapteiņiem.

Gaismas ceļa Kapteinis:

1.spēj nokomplektēt 3 dalībnieku komandu,
2.kopā ar savu komandu veic ~ 20km, nodrošinot, ka viens no komandas nes lāpu,
3.tempa turētāju pārvietošanās ātrums 6:00-6:30 min/km,
4.patstāvīgi ar savu komandu ierasties uz distances starta vietu un nokļūt atpakaļ pēc finiša,
5.ievērot noteiktos ierobežojumus un prasības.

Katru Gaismas ceļa komandu sagaidīs Gaismas ceļa vēstnesis, kurš būs sagatavojis ugunskura vietu un pēc tam pieskatīs iedegtu guni, daļiņu no Gaismas paturot katrā no vietām, kamēr Gaismas lāpa turpinu ceļu apkārt Latvijai, savienojot novadus, ciemus un cilvēkus.

Gaismas ceļa komandas Vecumnieku novadā sagaidīs Gaismas ceļa vēstnesis:

17. jūnijā plkst. 16:13 "Liniņi", Kurmene (pie centra dīķa);
17. jūnijā plkst. 17:58 Skolas iela 1, Skaistkalne (pie pagasta pārvaldes ēkas).

Kontaktinformācija: 
Agnese Čikule,agnese.cikule@vecumnieki.lv, Tel 22024545;63976197
Reģions filtram: