Var pieteikties “Mājas kafejnīcu dienām“ Vidusdaugavā un Sēlijā

Datums: 
25. Aprīlis, 2022
Vieta: 
Lāčplēša iela 1A Aizkraukle Aizkraukles novads
Nozare: 

No 2021. gada visā Latvijā notiek “Mājas kafejnīcu dienas” - katrā reģionā vienu reizi gadā kādā no vasaras vai rudens nedēļas nogalēm. Aizkraukles novadā šogad mājas kafejnīcas viesus uzņems 23. un 24. jūlijā Vidusdaugavā: Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē un Pļaviņās, bet 10. un 11. septembrī Jaunjelgavas un Neretas pagasti piedalīsies Sēlijas mājas kafejnīcu dienās.

“Mājas kafejnīcu dienās” apmeklētāji aicināti doties uz konkrētu novadu izbaudīt tā kulināro piedāvājumu un iepazīt tradīcijas. Pasākumu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departaments un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”.

Pasākuma laikā saimniecību un māju pagalmi, lauku sētas un citas vietas, kas ikdienā nav saistītas ar uzņēmējdarbību un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par improvizētām kafejnīcām. Interesenti par samaksu var nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu.

Pērn Aizkraukles novadā apmeklētāji tika aicināti ceļot ar garšu mājas kafejnīcu dienās Vidusdaugavā. Šogad novada teritorijā “Mājas kafejnīcu dienas” notiks divās nedēļas nogalēs – 23. un 24. jūlijā mājas kafejnīcu dienas notiks Vidusdaugavā: Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē un Pļaviņās un to apkārtnēs, bet 10. un 11. septembrī Jaunjelgavas un Neretas pagasti piedalīsies Sēlijas mājas kafejnīcu dienās, kas norisināsies Sēlijas vēsturiskās zemes teritorijā no Aizkraukles līdz Augšdaugavas novadiem.

“Mājas kafejnīcu dienās” aicinām piedalīties vietējos iedzīvotājus, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai tūrismu, bet šajās dienās vēlas atvērt savas mājas, sētas un pacienāt viesus. Pasākumā aicināti piedalīties arī uzņēmēji, kuri ikdienā sniedz ēdināšanas pakalpojumus. Priecāsimies tikties arī ar pagājušā gada Vidusdaugavas “Mājas kafejnīcu dienu” dalībniekiem un vēlreiz izbaudīt viņu viesmīlību. Viens dalībnieks akcijā var piedalīties tikai vienu reizi sezonā.

“Mājas kafejnīcu dienu” dalībniekiem paredzētas praktiskas apmācības par sanitārajām prasībām un drošību (sadarbībā ar PVD), mārketingu, saskarsmi ar apmeklētājiem un citas. Organizatori veidos mājaslapu www.majaskafejnicas.lv, kurā būs informācija par katru no galamērķiem, to dalībniekiem, kā arī būs pieejama praktiskā informācija. Sešas nedēļas pirms pasākuma (līdz 1. jūnijam) būs jāiesniedz “Mājas kafejnīcu dienu” ēdienkarte.

Vidusdaugavas mājas kafejnīcu dienu 23. un 24. jūlijā koordinators ir Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrs, Lauma Āre (e-pasts: turisms@aizkraukle.lv, tālr. +371 29275412).

Dalībnieki pasākumam var pieteikties līdz šī gada 25. aprīlim:

Aizkrauklē – Aizkraukles tūrisma informācijas punktā (Linda Lielauza, tālr. +371 25727419, linda.lielauza@aizkraukle.lv);
Pļaviņās – Pļaviņu tūrisma informācijas punktā (Zaiga Bonda, tālr. +371 22000981, zaiga.bonda@aizkraukle.lv);
Skrīveros – Skrīveru tūrisma informācijas punktā (Karīna Kruglova, tālr. +371 25661983, karina.kruglova@aizkraukle.lv);
Koknesē – Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā (Lauma Āre, tālr. +371 29275412, turisms@aizkraukle.lv).

Piesakoties lūdzam norādīt sekojošu informāciju: vārdu, uzvārdu, norises adresi un plānotās dalības dienas.

10. un 11. septembra Sēlijas mājas kafejnīcu dienu koordinators ir Endija Urbāne, (Sēlijas kultūrtelpa, tālr. +371 25465787, endija.urbane@jekabpils.lv).
Autors:
Aizkraukles novada pašvaldības Tūrisma nodaļa

Kontaktinformācija: 
Lauma Āre (e-pasts: turisms@aizkraukle.lv, tālr. +371 29275412).
Reģions filtram: