Par dalību Zaļā iepirkumā Siguldas novadā

Datums: 
29. Novembris, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Siguldas pagasta kultūras nams
Nozare: 

Kopš 2020.gada septembra ir stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība”, kas paredz obligātās prasības un kritērijus ēdināšanas pakalpojumu iepirkumiem – iegādājoties produktus ēdienu gatavošanai, noteiktam apjomam jābūt ražotam atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības metodēm.
Kopš 2021.gada ir veikti ēdināšanas pakalpojumu iepirkumi vairākās izglītības iestādēs, kuros tika piemērotas zaļo publisko iepirkumu obligātās prasības ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai. Turpmākajos divos gados visas Siguldas novada izglītības iestādes pakāpeniski piemēros šīs prasības ēdināšanas pakalpojumiem.
Lai nodrošinātu izvirzīto prasību izpildi un veicinātu ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm ražoto produktu patēriņu, Siguldas novada pašvaldība š.g. 29.novembrī plkst. 14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā (Zinātnes ielā 7, Siguldā) organizē ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju un reģiona bioloģisko lauksaimnieku tikšanos.
Tikšanās laikā biedrība “Lauku Attīstības Partnerība”
iepazīstinās ar investīciju atbalstu “Īsās piegādes ķēdes pārtikas produktiem “ - līdzfinansējums un atbalstāmās aktivitātes LEADER ietvaros”.
Aicinām piedalīties lauku saimniekus ar interesi piedāvāt savus produktus novada ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem!
Informācija par tikšanās norisi: sigulda@llkc.lv, t.: 26307940

Organizē:
Siguldas novada pašvaldība
SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs Pierīgas konsultāciju birojs
BDR ‘Lauku Attīstības Partnerība’

Kontaktinformācija: 
sigulda@llkc.lv
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: