Nogaršo Latviju Zemgalē

Datums: 
22. Jūlijs, 2023
Reģions: 
Nozare: 

Iepazīsti  “Novada Garša” Zemgales pasākumā Nākotnes ābeļdārzā!

Lai iedrošinātu patērētāju aizvien vairāk izvēlēties vietējo mazo ražotāju produkciju, jau piekto gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) atrod interesantas vietas, kurās notiek izzinoši, sirsnīgi un gardi “Novada Garša” reģionālie pasākumi.
Pirmais no tiem jau maija vidū aizvadīts Kurzemē, Bērzciemā. Nākamie pasākumi gaidāmi 15.jūlijā Latgalē, Preiļos, kā arī 22.jūlijā Zemgalē – uz Jelgavas un Dobeles novadu robežas esošajā “Nākotnes parka” ābeļdārzā.
Senais ābeļdārzs veselu dienu būs piesātināts visupirms jau ar aizraujošām meistarklasēm – MILZU vegāno produktu pielietojums, netradicionālas un krāsainas maizes tapšana ar SIM maizi, bet vasaras deserta vieglumā pārtaps piemājas saimniecības “Kalnapočas” vasaras avenes.
Baudot gardumus, kā ražotāji, tā apmeklētāji būs aicināti ieklausīties arī nedaudz nopietnākā diskusijā: “Inovācijas pārtikas ražošanā – visiem vai tikai izredzētajiem?”.
Tajā maza pārtikas ražotāja pieredzē, sadarbībā ar LIAA un savā ceļā uz inovatīvu produktu, dalīsies gardās dārzeņu pastas “Color Pasta” saimnieks Arno Polītis. Savukārt Jaunpils piena vadītājs Jānis Bērtulsons centīsies ieskicēt, ko inovatīvu var radīt piena pārstrādē un – vai tas vispār nepieciešams tik klasiskam produktam? Savukārt aizrautīgā kooperatīva “Latvijas liellops” vadītāja Alma Bērziņa analizēs dažādo akciju – “Neapēd zemeslodi”, “Izglāb dabisko pļavu”, ietekmi uz gaļas liellopu nozares pastāvēšanu un inovatīvu produktu tapšanu. Diskusijas noslēgumā, uzņēmuma MILZU īpašnieks Enno Ence gatavs dalīties ar katram ražotājam pielietojamiem elementiem, kas nepieciešami ilgstpējīgas konkurētspējas radīšanai un to, kādas ir atšķirības starp “trendu un paradumu maiņu".
Neiztrūkstoši būs arī muzikāli pārsteigumi, kurus vēl neatklāsim. Apmeklētāji varēs iepazīt Nākotnes parka senlietu muzeju, izpētīt lidmašīnas un ābeļdārza plašumu, kā arī pieteikties ekskursijai MILZU ražotnē.
“Nākotnes parkā” gaidāmi ne vien apkaimes tirgotāji ar savu gardo produkciju, bet arī mazie ražotāji no citiem Latvijas novadiem. Ja esi mazais ražotājs, kura produkcijas tapšanā izmantoti vismaz 70% vietējo izejvielu, esi laipni gaidīts tirdziņā!

Kontaktinformācija: 
www.novadagarsa.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma-22.jul_.jpg324.16 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: