“Mētru gardumi” aizvien turpina radīt

GalerijaPrint

Ulda un Ivetas Širaku ģimenes uzņēmums, Ogresgala pagasta z/s “Mētras”, jau kopš 2018. gada galvenokārt nodarbojas ar bioloģisko krūmcidoniju audzēšanu un pārstrādi. Nelielos apjomos, pašu pārstrādes vajadzībām tiek audzēti arī rabarberi, ķirbji, zemenes un citi augļi un dārzeņi. Saimniecība fokusējusies uz maksimālas pievienotās vērtības radīšanu, tāpēc pašu audzētos augļus un dārzeņus pārstrādā interesantos, savdabīgos našķos ar zīmolu “Mētru gardumi”.

Saimnieki piedāvā no pašu bioloģiskajā saimniecībā audzētajām krūmcidonijām mājražošanā gatavotus gardumus. Produktus ražo labāk biežāk, bet nelielās partijās, lai nodrošinātu, ka patērētāji tos saņem vienmēr svaigus, kvalitatīvus un vizuāli pievilcīgus. Milzīgu nozīmi Iveta un Uldis pievērš ražošanas procesu atbilstības nodrošināšanai pārtikas mājražošanas nosacījumiem.  Sortimentā ir cidoniju džemi ar dažādām garšām (ingvers, čili, šokolāde), sukādes, šokolādē glazētas sukādes, cidoniju marmelādes konfektes, cidoniju augļu tējas. Pagājušās nedēļas nogalē notikušajos Ogres pilsētas svētkos tika prezentēti jauni produkti – cidoniju etiķis un piparmētru sīrups. Piedāvājumā viesiem ar iepriekšēju pieteikšanos tika piedāvātas degustācijas mājražošanas vietā ar stāstu par produktu tapšanu, sākot no cidoniju iestādīšanas uz lauka līdz gatavam pārstrādātam produktam mājražošanā.

Vairāki Ivetas radītie gardie izstrādājumi iepriekšējos gados atzinīgi novērtēti produktu kvalitātes konkursā "Novada Garša”. Savukārt šovasar zemnieku saimniecība “Mētras” saņēmusi apbalvojumu "Vidzemes stāsti 2023" – konkurss uzņēmējiem, kas veiksmīgi darbojas Vidzemes teritorijā un ko Vidzemes plānošanas reģions organizē jau 10 gadus – kategorijā "Vidzemes stāsti 2023 mājražotājs". Tik daudz var sasniegt, aizvien darot un radot!

“Mētras” aktīvi darbojas sociālajos tīklos, gan atrādot savus gardos jaunumus, gan daloties ar saviem sekotājiem gardās receptēs, piemēram, vasaras izskaņā iesakot pamēģināt auksto zupu “Mētru” gaumē:

CIDONIJU SULĀ MARINĒTU BIEŠU AUKSTĀ ZUPA

Sastāvdaļas:

  • 300 g bietes
  • 150 g cidoniju sula
  • 200 g gurķis
  • 200 g desa
  • 3 olas
  • 1,5 l kefīrs
  • sāls, lociņi, dilles, pētersīļi pēc vēlmēm

Pagatavošana:

  • bietes novāra; sarīvē vai sagriež smalki; pievieno sāli, pārlej ar cidoniju sulu, atstāj uz 30 min. iemarinēties;
  • gurķi, desu, olu, zaļumus sagriež; pievieno bietes, pirms tam notecinot sulu;
  • pārlej kefīru;
  • ja vēlies pikantāku garšu, droši lej klāt cidoniju sulas marinādi.

Lai labi garšo!

Mētru gardumus vienmēr varat atrast saimniecības interneta vietnē, kā arī sociālo tīklu kontos, tāpat arī “Novada Garšas” katalogā: https://www.novadagarsa.lv/saimnieciba/81/ogresgala-pagasta-zemnieku-saimnieciba-metras

No 7. līdz 9. septembrim “Mētru” saimniekus un viņu gardumus varēsiet sastapt “RigaFood 2023” izstādē “Novada Garšas” stendā, kur tiks piedāvāti arī jaunradīti produkti: cidoniju sukādes baltajā un tumšajā šokolādē ar dzērveņu un kakao pulveri, kā arī cidoniju marmelādes tumšajā šokolādē ar kakao pulveri. 8. septembrī plkst. 11.00 Saldā stunda ar “Mētru gardumiem”.

Uz tikšanos septembrī un gaidām jūsu jaunos produktus mūsu šī gada produktu kvalitātes konkursā “Novada Garša 2023”!

Elīna Masteiko,
LLKC Ogres biroja uzņēmējdarbības konsultante,

"Novada Garšas" reģionālais atbildīgais

Foto galerija: 

Pievienot komentāru