Ielūgums uz TRUŠU DIENU Kalvenē (Aizputes novads)

Datums: 
27. Augusts, 2016
Reģions: 
Vieta: 
Kalvenes pamatskola

27. augustā plkst.11.00 Kalvenes pamatskolā noslēgsies šīs vasaras Trušu audzētāju dienas, kuras, kā ierasts, izceļas arī ar savu kultūras programmu. Šogad uzzināsim Kalvenes pamatskolas jeb Tāšu Padures pils vēstures noslēpumus, kā arī, iespējams, apmeklētājus pārsteigs pats grāfs Keizerlings ar galma trušiem.

Skolas parkā notiks trušu izstāde un fotosesija, par kuru rūpēsies Tomsonu ģimene no saimniecības „Kalvenes trusis”. Tomsonu ģimene izceļas ar aktīvo darbību trušu izstāžu organizēšanā, kā arī piedalās dažādos pasākumos, kuros ir ielūgti ar savu kuplo šķirnes trušu saimi.

Trušu dienā Kalvenes pamatskolā ar lekcijām uzstāsies:
• Ilga Mihmele, LSAB „Trusis un citi” vadītāja;
• Dace Kaula, Vetārste un sertificēta trušu vērtētāja;
• Iveta Savdona, SIA Alfa Agro pārstāve.

LSAB „Trusis un citi” vadītāja Ilga Mihmele stāstīs par aktualitātēm truškopībā Latvijā un Eiropā. Veterinārste Dace Kaula informēs par jauno hemorāģisko vīrusa slimību trušiem, kas šobrīd ir skārusi Eiropas trušu audzētājus.

Pasākumā tiks aktualizēts arī jautājums par trušu barošanu, izmantojot lucernu un pilnvērtīgo barību. Uzņēmuma „Alfa Agro” pārstāve Iveta Savdona pastāstīs par lucernas granulām, lucernas sienu, lucernas skābsienu un zāles granulām, kā arī pilnvērtīgu trušu barību granulās ar lucernas piedevu intensīvai trušu nobarošanai.

Aicinām piedalīties visus interesentus!

Dalībnieku ierašanās 27.08.2016. no plkst. 10.30.
Adrese: Skolas iela 1, Kalvene, Kalvenes pag., Aizputes nov.

Lūgums pieteikt dalību Laurim Tomsonam pa tālruni 29721317 vai e-pastā: kalvenestrusis@gmail.com
Trušu dienas organizē Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrība "Trusis un citi. Tās norisinās dažādos Latvijas novados ar mērķi veicināt trušu audzētāju zināšanas truškopībā, dalīties pieredzē un informēt par jaunumiem nozarē. Pasākumā iesaistās zinoši un pieredzējuši truškopības speciālisti, kuri labprāt dalās pieredzē.

Informāciju sagatavoja:
Zane Langenfelde
LSAB „Trusis un citi” pārstāve
Tālr.25655946, e-pasts: info@trusis.lv, www.trusis.lv

Papildu informācijai par pasākumu:
Lauris Tomsons
Kalvenes trusis
Tālr. 29721317, e-pasts: kalvenestrusis@gmail.com

Kontaktinformācija: 
Laura Tomsona (tālr.: 29721317; e-pasts: kalvenestrusis@gmail.com)
Reģions filtram: