06.10-23.11.2023 | Liepāja, Dienvidkurzemes novads | Esošo jauno un topošo uzņēmēju apmācības "Laukiem būt!"

Datums: 
6. Oktobris, 2023 līdz 23. Novembris, 2023
Vieta: 
LLKC Liepājas konsultāciju birojs

2023. gadā 6. oktobrī ar informatīvo dienu visā Latvijā jau 12. sezonu sāksies uzņēmējdarbības apmācību cikls “Laukiem būt!”. Aicinām jauniešus vecumā no 18 līdz 40 gadiem ļauties izaicinājumam un pierādīt sevi (individuāli vai komandā) jeb vienkārši pilnveidot un īstenot savu ideju.

Apmācību mērķis ir atbalstīt jauniešus un pilnveidot viņu uzņēmējdarbības spējas, sniedzot iespēju iegūt ar uzņēmējdarbību saistītas zināšanas, piedalīties aizraujošā un daudzpusīgā mācību kursā, iegūt individuālas konsultācijas un atbalstu, dāvanu – praktisko uzdevumu ceļvedi “No idejas līdz uzņēmējdarbībai” – un iespēju iegūt naudas un citas vērtīgas balvas, piedaloties biznesa ideju konkursā “Laukiem Būt!”.

Šī gada izaicinājums un arī mērķis ir ne tikai iedot daudzpusīgu ieskatu uzņēmējdarbības veidošanā un iespējās, bet arī iepazīt pēc iespējas vairāk tieši Liepājas un Dienvidkurzems novada uzņēmējus.

LLKC Liepājas konsultāciju biroja kopā ar kolēģiem plānotās apmācību dienas un norise:
@ Piektdien, 6. oktobrī plkst. 9:00 klātienes informatīvā tikšanās LLKC Liepājas biroja telpās (Bāriņu iela 15, Liepāja) ar vispārīgu informāciju par apmācībām un konkursu, jauno uzņēmēju praktiskā ceļveža atklāšanu un savstarpēju iepazīšanos.
@ Ceturtdien, 12. oktobrī klātienes pirmā mācību diena Aizputes IDEJU MĀJĀ ar pieredzes stāstu no Ivetas Klevcovas, kas ar komandu nodrošina daudzpusīgu brīvdabas pasākumu norisi (SIA “Lobelia”; Kinotava.lv) un praktisko darbošanos kopā ar enerģisko "Attīstības platformas YOU+" (Youpluss.lv) vadītāju Adri Kāpostu par savas idejas nozīmi un ideju ģenerēšanu.
@ Piektdien, 20. oktobrī attālinātas (online) apmācības ar visas Latvijas mācību dalībnieku kopīgu saslēgšanos un savstarpēja iepazīšanos. Dienas tēma ir nodokļi un grāmatvedība.
@ Ceturtdien, 26. oktobrī klātienes apmācības Grobiņā kopā ar AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” (www.altum.lv) Kurzemes reģiona vadītāju Ilzi Zandbergu, kā arī papildus pievērsīsim uzmanību cenu noteikšanas principiem, finansējuma piesaistes iespējām un uzņēmēju pieredzes stāstiem.
@ Ceturtdien, 2. novembrī attālinātas (online) apmācības par mārketingu, riskiem un tirgus analīzi.
@ Ceturtdien, 9. novembrī klātienes apmācības Liepājā par finansējuma piesaistes iespējām, pieteikumu aizpildīšanas niansēm un finansējuma plānošanu.
@ Piektdien, 17. novembrī attālinātas (online) apmācības par prezentēšanu, pārdošanu un komandas veidošanu.
@ Ceturtdien, 23.novembrī klātiene ģimenes aktīvās atpūtas un piedzīvojumu parkā “Lauku Kūrorts” Kazdangā (www.laukukurorts.lv) uzzināsim vairāk par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras piedāvātām iespējām, noslēgsim ar mācību dalībnieku biznesa ideju prezentācijām un svinīgu noslēgumu.

! Noteikti apmācību programma var tikt precizēta un papildināta, lai to padarītu vēl saistošāku.
! Apmācību dalībniekiem ir lieliska iespēja piekļūt LLKC veidotai zināšanu krātuvei - talmaciba.llkc.lv
! Ja nepieciešams, tad tiks nodrošināta iespēja kopīgi doties no Liepājas uz pasākuma norises vietām.

Tikai dažas atziņas no LLKC Liepājas biroja iepriekšējo gadu mācību dalībniekiem.
Zane Gusta (LavenderVilla) – LavenderVilla ir ģimenes uzņēmums ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi lavandu audzēšanā. 2020. gadā tika izveidots viesu nams Baltijas Dižjūras krastā. Mūsu viesiem piedāvājam naktsmītnes un telpas dažādu pasākumu organizēšanai un skaistāko dzīves mirkļu baudīšanai.
LAUKIEM BŪT! konkurss sniedz virkni ieguvums, ne vien teorētiskās zināšanas, bet ar jomas profesionāļu padomus un mentoru atbalstu. Dalībnieku vidū ir mērķtiecīgi jaunieši, kuri turpmāk kļūst ne tikai par draugiem, bet arī sadarbības partneriem. Iegūtās zināšanas un konkursa pieredze joprojām sniedz man ieguvumus ikdienu, turpinot attīstīt uzņēmumu.

Lāsma Kirpičenoka (atpūtas vieta “Pēterišķi”, Vaiņodes pagasts)
Atpūtas vieta “Pēterišķi” ir vieta, kur rast spēku un radīt emocijas visas vasaras garumā. Piedāvājam izbraucienus ar SUP dēli un laivu, bērnu rotaļu laukumiņu, vai arī tik vienkārši - vietu,kur baudīt putnu dziesmas, zaļu zāli un ugunskura burvību saulrietā.
“LAUKIEM BŪT" apmācību laikā ieguvu ne tikai praktiskas zināšanas, kuras varēju pielietot konkursā un turpmākajā tūrisma pakalpojumu attīstīšanā, bet arī jaunus domubiedrus, kur katrs ar saviem stāstiem un pieredzēm turpina mani iedvesmot jaunām idejām.

Kristīne Einase (“Kūku lāde”, mājražošana un konditoreja)
Ar savas ģimenes palīdzību esam izveidojuši nelielu virtuvi, kur nodarbojamies ar konditorejas izstrādājumu gatavošanu. Sākot no maza cepumiņa līdz milzu kūkai, kura jādabū caur mājas logu ārā.
Var teikt ka mācības man iespēra pa aizmugurējo daļu, lai vispār sāktu sakārtot visas lietas, kas nepieciešams, lai īstenotu savu ieceri. Un protams - iespēju jautāt sev nesaprotamās lietas vajadzības gadījumā.

Inga un Uldis Roga (SIA “BENNE STATO”, cidoniju audzēšana un pārstrāde - Cidonijudārzs) - lauksaimniecības jomā savu darbību uzsākām 2018.gadā. Šobrīd apsaimniekojam 3 ha krūmcidonijas un veicam ogu pārstrādi dažādos produktos zem zīmola “Cidonijudārzs”. Mūsu moto ir darboties savā zemē un radīt gardus un veselīgus produktus.
Apmācības “Laukiem būt” iesakām, jo tā ir iespēja iegūt kvalitatīvu apmācību, satikt līdzīgi domājošus jauniešus un izstrādāt savu ideju līdz biznesa plānam.

Apmācības rīko SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” kopā ar sadarbības partneriem Valsts kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitātes “Atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai lauku teritorijās” ietvaros.

Mūsu lieliskie sadarbības partneri ir “Attīstības finanšu institūcija ALTUM”, “Attīstības platforma YOU+”, Aizputes IDEJU MĀJA, ģimenes aktīvās atpūtas un piedzīvojumu parks “Lauku Kūrorts”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra Liepājas biznesa inkubators, Kinotava.lv, Biedrība "Liepājas rajona partnerība", Dienvidkurzemes novada pašvaldība, jaunie un pieredzējošie uzņēmēji, kas apmācību laikā dalīsies savā pieredzē.

Pieteikties uz apmācībām kopumā un uz informatīvo dienu Liepājā ir iespējams aizpildot pieteikuma anketu saitē - https://ej.uz/LaukiemBut
vai vienkārši zvanot uz tālr.nr. 27843096 (Aleksejs Kačanovs), 26263682 (Aiva Kasparoviča).

Vairāk informācijas par apmācībām un konkursu ir pieejama interneta vietnē - https://www.laukutikls.lv/nozares/uznemejdarbiba/jauniesi-uznemejdarbiba/atbalsts-jauniesiem-uznemejdarbibas-veicinasana

Pasākums notiek Valsts kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitāte “Atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai lauku teritorijās”.

Kontaktinformācija: 
Aleksejs Kačanovs (tālr. 27843096), Aiva Kasparoviča (tālr. 26263682)
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: