Ventspils novada uzņēmumi var saņemt bezmaksas konsultācijas un atbalstu jaunu digitālu produktu un pakalpojumu radīšanai

Datums: 
18. Februāris, 2024
Reģions: 

Jau kopš 2023. gada vidus Ventspils Augsto tehnoloģiju parks darbojas kā Eiropas Digitālās inovācijas centru (EDIC) reģionālais kontaktpunkts, nodrošinot organizācijām un uzņēmējiem piekļuvi tehnoloģiskajām konsultācijām, mācībām, finanšu piesaistes atbalstam un digitālās transformācijas stratēģiskajai plānošanai, lai veicinātu jaunu digitālo produktu un pakalpojumu attīstību Latvijā, kā arī uzņēmumu iekšējo procesu digitalizāciju.

Latvijā izveidoti divi Eiropas Digitālās inovācijas centri – “Latvijas Digitālais akselerators” un Latvijas IT klastera attīstītais EDIC. Ventspils Augsto tehnoloģiju parks darbojas kā abu EDIC kontaktpunkts, nodrošinot reģionālo klientu konsultēšanu un apkalpošanu.

EDIC “Latvijas Digitālais akselerators” īstenotie atbalsta pasākumi uzņēmumiem un organizācijām (publiskā sektora pārstāvjiem, biedrībām un nodibinājumiem, ZS) pieejami ar 100% atbalsta intensitāti, tātad, pakalpojuma saņēmējam nav jāiegulda savi līdzekļi. EDIC LDA sniedz iespēju jauno tehnoloģiju attīstītājiem saņemt konsultācijas un atbalstu no zinātniekiem un jomas speciālistiem, kuri pārstāv Latvijas lielākās universitātes un zinātniskos institūtus, sniedzot atbalstu gan viedo tehnoloģiju, gan tiešsaistē pieejamu produktu attīstībā. Universitātes un institūti EDIC ietvaros piedāvā arī plaša satura mācības par dažādām tēmām – kiberdrošību, datu apstrādi, HPC izmantošanu, mākoņpakalpojumiem u. c. tematiem. Ar visu pakalpojumu klāstu iespējams iepazīties www.digitallatvia.lv.

IT klastera attīstītais EDIC nodrošina piekļuvi LIAA granta programmām 5 tūkst. un 100 tūkst. eiro apmērā, kur mazā programma pieejama ar 100% atbalsta intensitāti, savukārt lielā ar 30% – 60% atbalsta intensitāti iekšējās digitalizācijas un automatizācijas projektu īstenošanai. Vairāk par šī EDIC pakalpojumiem iespējams uzzināt www.dih.lv.

Atbalsta pakalpojumu saņemšanai iespējams pieteikties tiešsaistē, aizpildot pieteikuma anketu, vai sazinoties ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parka projektu vadītājiem Līgu Ignati (EDIC LDA, liga.ignate@vatp.lv, +372 26445101) vai Elvisu Braunu (IT klastera EDIC, elviss.brauns@vatp.lv).

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta “Latvijas Digitālais akselerators” DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002. Eiropas Savienība neatbild par materiāla saturu.

Informācijas avots – projekta “Latvijas Digitālais akselerators” Ziemeļkurzemes kontaktpunkta koordinatore Līga Ignate

Kontaktinformācija: 
Līga Ignate (liga.ignate@vatp.lv, +372 26445101)
Reģions filtram: