Nēģu diena Limbažu novadā

Datums: 
8. Oktobris, 2022

Ikgadējs zivsaimniecības popularizēšanas pasākums ar informāciju par nēģi, nēģu pagatavošanu un iespēju nobaudīt uz vietas gatavoto nēģu zupu. Pasākums notiek sadarbībā ar nēģu taču zvejniekiem, nēģu produkcijas pārstrādātājiem, SALACGRĪVAS TŪRISMA INFORMĀCIJAS CENTRU un Limbažu novada pašvaldību.
Pasākums norisinās Limbažu novada teritorijā, sākot no Svētupes tača, tālāk Salacgrīvas pilsētā, Bocmaņa laukuma apkārtnē , Meldru ielā pie 1.Nēģu tača un beidzot ar 2.Nēģu taci. Sadarbībā ar ZST pasākuma ietvaros tiek nodrošinātas 6 pieturvietas (IK "J.A.N.K.I."; SIA “ZIVJU KIOSKS”; SIA “Kurzeme GB”; SIA “ZM Pub”, Zvejnieku saimniecība "Kurķis"; Zv/S "Bute"), kur pasākuma apmeklētāji no nēģu taču zvejniekiem, nēģu produkcijas pārstrādātājiem iegūst izzinošu un praktisku informāciju par nēģi, nēģu pagatavošanu, tāpat tiek nodrošināta iespēja nobaudīt produktus no nēģiem uz vietas.
Pasākuma dalībnieku uzmanību noteikti piesaistīs Nēģu suši gatavošanas paraugdemonstrējums
kopā ar Dagni Straubergu, Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētāju.

Kontaktinformācija: 
Jānis Kravalis, Projektu vadītājs Zivsaimniecības nodaļā, SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" Tālr: +371 27763321; E-pasts: janis.kravalis@llkc.lv
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: