Zivju apstrāde

SIA „Mauriņi-S” ir neliels zivju pārstrādes uzņēmums, kurā saimnieko Silu ģimene un kas atrodas Engures novada Lapmežciema pagasta Ragaciemā netālu no jūras.

Uzņēmuma “Zamelsons” pamatprodukcija ir mazsālīta laša un foreļu fileja vakuumā, kā arī mazsālīta siļķu fileja.  Šogad plānots uzsākt zivju kulinārijas produktu ražošanu, kas būtiski paplašinās saražotās produkcijas klāstu.

Rojas novada piejūras ciems Kaltene daudziem pazīstams ar lieliem laukakmeņiem klāto piekrasti un senām zvejnieku aroda tradīcijām.

Sadarbībā ar Profesionālās izglītības un kompetences centru „Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums” LLKC Tukuma nodaļa 27.

Līdaka (Esox lucius) ir plēsīga saldūdens zivs, kas apdzīvo vairāk nekā 70% upju, 90% ezeru un ūdenskrātuvju, bet parasti nav sastopama bieži slāpstošos slēgtos ezeros. Līdaka ir iecienīts makšķerēšanas un akvakultūras objekts. Tai piemīt labas garšas īpašības un augsta uzturvērtība.

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar 3 pavāru restorānu – Tam labam būs augt, jau trešo reizi organizējam kulinārijas semināru, kas notiks 18. jūnijā Nīcas novada Pērkonē, viesnīcas „Jūrnieku ligzda” pagalmā. Šajā seminārā gatavosim zivis uz grila šefpavāra Ērika Dreibanta vadībā.

Lapas