Zivju apstrāde

Todien, 18. septembrī, iepūta krietns Austrenis, jūrā pret krastu triecās krietnas bangas, bet piekrastes priedes nemaz vējā nelocījās, jo tās jau pieradušas, nav ko locīties pie katra vēja, kas uzpūš.

 Armands Belasiks un viņa mobilā virtuve darbībā

Kad kārtējo reizi tikos ar Salacgrīvas aktīvākajiem zivsaimniekiem un vaicāju par jauniem notikumiem šajā pusē, atbildē uzzināju, ka salacgrīvietis Armands Belasiks, kurš jau zināms “Zivju Lapas” lasītājiem ar saviem inovatīvajiem projektiem, arī šogad ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda

Aicinām piedalīties tiešsaistes seminārā “Zivju apstrādes efektivitātes paaugstināšanas pasākumi”, kas notiks 27. janvārī plkst. 12.00–14.00.

Iespēju baudīt nēģus visu gadu tagad nodrošina SIA “Tilaudi” no Ragaciema, kas 2019. gadā uzsāka grilētu nēģu ražošanu stikla burciņās, tādējādi samazinot līdz šim pierasto nēģu baudīšanas sezonalitāti.

SIA “Bērzciems” vadītājs Uģis Krauklis saņem balvu “Lielais loms”

Zivju pārstrādes uzņēmums, tāpat kā pats Bērzciems, ir bagāts ar senu vēsturi un tradīcijām. Uzņēmuma pirmsākumi meklējami jau kopš 1920. gada, kad zemes īpašnieks Ģinters uzbūvējis ķilavu sālītavu.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas nodaļa sadarbībā ar Valsts Zivsaimniecības tīklu organizēja izglītojošo semināru “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings”, kura laikā pasākuma dalībnieki iepazinās ar zivju izaudzēšanu un praktisku pagatavošanu.

Lapas