Zivju apstrāde

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas nodaļa sadarbībā ar Valsts Zivsaimniecības tīklu organizēja izglītojošo semināru “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings”, kura laikā pasākuma dalībnieki iepazinās ar zivju izaudzēšanu un praktisku pagatavošanu.

SIA „Mauriņi-S” ir neliels zivju pārstrādes uzņēmums, kurā saimnieko Silu ģimene un kas atrodas Engures novada Lapmežciema pagasta Ragaciemā netālu no jūras.

Uzņēmuma “Zamelsons” pamatprodukcija ir mazsālīta laša un foreļu fileja vakuumā, kā arī mazsālīta siļķu fileja.  Šogad plānots uzsākt zivju kulinārijas produktu ražošanu, kas būtiski paplašinās saražotās produkcijas klāstu.

Rojas novada piejūras ciems Kaltene daudziem pazīstams ar lieliem laukakmeņiem klāto piekrasti un senām zvejnieku aroda tradīcijām.

Sadarbībā ar Profesionālās izglītības un kompetences centru „Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums” LLKC Tukuma nodaļa 27.

Līdaka (Esox lucius) ir plēsīga saldūdens zivs, kas apdzīvo vairāk nekā 70% upju, 90% ezeru un ūdenskrātuvju, bet parasti nav sastopama bieži slāpstošos slēgtos ezeros. Līdaka ir iecienīts makšķerēšanas un akvakultūras objekts. Tai piemīt labas garšas īpašības un augsta uzturvērtība.

Lapas