Konservēšana, sabiedriskā ēdināšana
Jautājums:
Es esmu uzņēmējs, kurš darbojas sabiedriskās ēdināšanas jomā - ir krogs (restorāns). Vēlos paplašināt savu darbību un izveidot kūpinātavu, kur varētu kūpināt vistas un cūkgaļu, kā arī izveidot tam papildu nelielu cehu, kurā varētu arī veikt konservēšanu?
Atbilde:
Pašlaik atbalsts šādām aktivitātēm nav paredzēts (tiek atbalstīta pārstrāde uzņēmumos, kas jau nodarbojas ar pārstrādi), tomēr jāseko līdzi normatīvo aktu izmaiņām un jaunumiem, jo iespējams LAP pasākumā „Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” varētu būt izmaiņas, kas atļautu arī šādas darbības.
Par dažādu MK noteikumu un regulu noteiktajām prasībām saistībā ar gaļas produktu pārstrādi nelielo apjomos rakstīts „Lauku Lapā” Nr. 60 17. lpp. (http://www.llkc.lv/upload_file/401007/09.03.2010.pdf). Sīkāku informāciju jau ar konkrētiem jautājumiem var iegūt LLKC Lopkopības nodaļā pie Daiņa Arbidāna (kontaktinformācija šeit: http://www.llkc.lv/web/?id=400349).
23. Aprīlis, 2010, 13:55
Kategorija:
Pievienot komentāru