Ilzes Vilciņas “Virtuves burvības”

GalerijaPrint

Ilze Vilciņa uz Tērvetes pagasta "Liepdariem" pārcēlusies, saņemot īpašumu mantojumā. Ilzes aizraušanās ir daiļdārzniecība un ēdienu gatavošana. Mājas virtuvē tiek veikti dažādi eksperimenti ēdiena tapšanā, iesaistot vīru tehnoloģiju izstrādē un iekārtu pielāgošanā.

Radusies ideja par veselīgu kartupeļu čipsu ražošanu, veikti eksperimenti ar kartupeļu un burkānu čipsu gatavošanu. Gūstot produkcijas degustētāju  atzinību, pagājušajā gadā saņemts uzaicinājums piedalīties novada mājražotāju tirdziņā. Arī tur produkts guvis piekrišanu un iedrošinājumu attīstīt ražošanu. Čipsi ir īpaši ar savu izskatu un garšu, jo tiek gatavoti no pašu audzētiem zilajiem kartupeļiem.

Lai uzsāktu kartupeļu pārstrādi un radītu citus jaunus pārstrādes produktus no pašu saimniecībā audzētiem augļiem un dārzeņiem, 2020. gadā sadarbība ar LLKC Jelgavas konsultāciju biroja konsultantu  sagatavots un apstiprināts projekta iesniegums pasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības". Ar projektā saņemto finansējumu tiks uzbūvēta PVD prasībām atbilstoša pārstrādes ēka. Projekta uzraudzības laikā šogad tika apmeklēta saimniecība un veiktas fotofiksācijas veiktajām iegādēm.

Ieejot “Liepdaru” sētā, visapkārt zied puķes, ir liela augu dažādība, kas kopumā veido skaistu daiļdārzu. Dārza vidū Ilzes vīrs uzbūvējis māksliniecisku arku un lapeni, kur uzņemt viesus. Ilze sagaida ar uzdevumu – pašiem jāgatavo hamburgers no jau sagatavotām izejvielām, tikko ceptas maizītes un laukā ceptām kotletēm. Garša tiek papildināta ar pašu gatavotu gurķu mērcīti, paprikas un tomātu lečo un paprikas pulveri. Ilze stāsta par aizraušanos ar ēdienu un, ka septembrī brauks ciemos Latvijā zināmi pavāri. Saldajā tiek pasniegta fantastiski garda kūka ar svaigām ogām. Aizejot līdz kartupeļu laukam, Ilze secina, ka zilie kartupeļi ir vēl par mazu, lai gatavotu čipsus, bet drīz to varēs darīt. Lai radītos ēdienus apvienotu zem viena nosaukuma, ir radīts zīmols “Virtuves burvības”, kas precīzi raksturo ar mīlestību radītos ēdienus.

Ilzes aizrautība ar ēdienu un lauku sētu iedvesmo. Ir prieks un gandarījums sekot līdzi saimniecības izaugsmei. Iesakām apmeklēt saimniecību “Liepdari” un nogaršot “Virtuves burvības”.

Agnese Stivriņa,
LLKC Jelgavas biroja uzņēmējdarbības konsultante

Foto: Agnese Stivriņa, Ilze Vilciņa

Foto galerija: 

Pievienot komentāru